News Flash:

Cristian Busoi, acuzat de plagiat

11 Iulie 2016
2172 Vizualizari | 0 Comentarii
Cristian Busoi
Societatea Academica din Romania va sesiza Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) in legatura cu suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a lui Cristian Busoi, numita "Politici de sanatate in programele electorale si de guvernare in perioada de tranzitie". Busoi este in acest moment favorit la preluarea functiei de presedinte al PNL Bucuresti.

Sesizarea SAR se bazeaza pe analiza realizata de Stelian Ene si publicata pe site-ul contributors.ro pe data de 5 februarie. Potrivit acesteia, principalele lucrari care constituie sursa posibilului plagiat al tezei luiCristian Busoi sunt: Andrei Taranu, Doctrine politice contemporane, curs SNSPA 2001 si Alina Mungiu-Pippidi coord., Doctrine politice, Polirom 1998.

La data aparitiei suspiciunilor de plagiat, Cristian Busoi a respins orice acuzatie. "Resping orice fel de acuzatie de plagiat, care nici macar nu se sustine. Este o tezala care am facut zeci de interviuri cu fosti ministri ai Sanatatii si am studiat programe de guvernare. Chiar autorul (articolului Contributors - n.r.) admite ca sursele sunt trecute. Nu am nicio neliniste, pentru ca stiu ca am respectat regulile academice", a spus Cristian Busoi.

Eurodeputatul a mai adaugat ca, ulterior sustinerii lucrarii de doctorat, a verificat cu softuri IT daca exista pasaje care pot fi considerate plagiate si nu a gasit. "Stiu cat am lucrat la teza, era o tema neabordata pana la acel moment. Este vorba de munca mea. Nici cele mai dure comisii din lume nu cred ca ar putea incadra aleasta lucrare ca plagiat", a afirmat Busoi.

"In numele Societatii Academice din Romania (SAR), cu adresa pe strada Mihai Eminescu, nr. 61, Bucuresti, Sector 2, cod postal 020071, cu adresa de contact electoronica office•sar.org.ro, reprezentata legal de Presedinte Alina Mungiu Pippidi dorim sa sesizam suspiciunea de plagiat din teza de doctorat a dlui Cristian Silviu Busoi, intitulata "Politici de sanatate in programele electorale si de guvernare in perioada de tranzitie"sustinuta in cadrul scolii doctorale a Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes" din Timisoara, avandu-l drept coordonator pe prof. univ. dr. Cristian Vladescu. Principalele lucrari care constituie sursa posibilului plagiat al lucrarii domnului Cristian Busoi sunt: Andrei Taranu, Doctrine politice contemporane, curs SNSPA 2001 si Alina Mungiu-Pippidi coord., Doctrine politice, Polirom 1998.

Prezenta sesizare are la baza analiza tezei de doctorat a domnului Cristian Silviu Busoi, realizata de domnul Stelian Ene, care a fost publicata pe platformawww.contributors.ro , in data de 5 februarie 2016, disponibila integral aici si in Anexa 1.

cristian busoi alina mungiu pippidi plagiat teza eurodeputatul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004715 (s)