News Flash:

Costa Concordia a fost adusa pe linia de plutire la doi ani si jumatate dupa naufragiu - FOTO, VIDEO

14 Iulie 2014
1202 Vizualizari | 0 Comentarii
Operatiunea fara precedent de ranfluare a pachebotului Costa Concordia, al carui naufragiu pe Insula Giglio, in Toscana, s-a soldat cu 32 de morti in 2012, a inceput luni, asa cum era prevazut, si urmeaza sa dureze cel putin pana in weekend. Nava a reinceput sa pluteasca, aceasta fiind prima etapa decisiva a ranfluarii sale, a anuntat luni Franco Porcellacchia, unul dintre inginerii responsabili cu operatiunea.
UPDATE 14:33 Pachebotul Costa Concordia, adus pe linia de plutire la doi ani si jumatate dupa naufragiu
Pachebotul Costa Concordia, al carui naufragiu pe Insula Giglio, in Toscana, s-a soldat cu 32 de morti in 2012, a reinceput sa pluteasca, aceasta fiind prima etapa decisiva a ranfluarii sale, a anuntat luni Franco Porcellacchia, unul dintre inginerii responsabili cu operatiunea.
"Nava pluteste. Se afla la aproximativ un metru deasupra platformei", a precizat acest inginer in cadrul unei conferinte de presa. Pachebotul va trebui ridicat inca un metru inainte de a putea fi deplasat, asa cum este prevazut.
Pentru acest lucru, echipele de interventie au inceput sa injecteze aer in cele aproximativ 30 de chesoane din jurul epavei, care are o lungime de aproape 300 de metri si aproximativ 115.000 de tone, pentru ca aceasta sa se ridice cel putin doi metri.
"Nava trebuie sa fie mai usoara, sa se reduca greutatea de pe platforme", a explicat Michael Thamm, proprietarul companiei Costa Crociere.
Odata adusa la plutire, nava va fi tractata aproximativ 30 de metri in larg, la est de insula, si pozitionata cu ajutorul a 36 de cabluri de otel si a 56 de lanturi.
De reusita acestei etape, cu o durata cuprinsa intre sase si opt ore, depinde plecarea gigantului catre portul Genova (nord), unde va fi dezmembrat, dupa doi ani si jumatate de la naufragiu.
Coordonatorul acestei operatiuni, efectuate pentru prima data pentru un vapor de aceasta marime, sud-africanul Nick Sloane, s-a declarat "un pic emotionat" in fata catorva jurnalisti, dupa care si-a reluat postul in sala de control, de unde va superviza intreaga operatiune.
"Este o operatiune foarte complexa", a recunoscut duminica, in fata presei, Franco Gabrielli, care conduce Agentia italiana pentru Protectie Civila, supervizorul operatiunii. Mediafax.ro

Galerie Video


franco porcellacchia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007193 (s)