News Flash:

Corneliu Vadim Tudor a fost inmormantat cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea

17 Septembrie 2015
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
vadimm
Corneliu Vadim Tudor a fost inmormantat joi cu onoruri militare la Cimitirul Ghencea Civil, la ceremonia funerara fiind prezenti cateva mii de oameni.
Sicriul cu trupul neinsufletit al fondatorului Partidului Romania Mare a fost invelit cu drapelul national si fanfara militara a intonat Imnul tarii, in timp ce militari din Garda de Onoare au tras focuri de arma.
Printre cei care l-au condus pe ultimul drum s-au aflat fosti colegi de partid ai lui C. V. Tudor, oameni politici, artisti.
Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, prezent la inmormantare, a afirmat ca el si Vadim erau apropiati, ei cunoscandu-se inca din vremea in care Vacaroiu a fost prim-ministru.
"Avea o calitate extraordinara — iubea oamenii. Venea la mine cu diverse cazuri, cum sa-i ajutam pe oameni. A fost o mare personalitate a culturii si politicii. Avea o personalitate extraordinara", a declarat Nicolae Vacaroiu.
El a mentionat ca Vadim Tudor suferea de diabet intr-o forma grava, care ii provoca o stare de agitatie. "Multi il acuza de atacuri la adresa lor, dar multe dintre ele erau si pe fondul unei boli teribile care inseamna diabetul. A avut un diabet rebel", a spus Vacaroiu, care si-a amintit insa de calitatile de politician, poet si gazetar ale lui Corneliu Vadim Tudor.
Primarul municipiului Craiova, Lia Olguta Vasilescu, a participat si ea la inmormantare. Intrebata daca ii datoreaza lui C. V. Tudor cariera politica avand in vedere ca a fost membru PRM, Lia Olguta Vasilescu a spus: "sigur".
Printre cei prezenti la ceremonia funerara s-au mai aflat Marius Marinescu, Dumitru Dragomir, cantaretul Marian Nistor, Miron Cozma, Gheorghe Funar, Irina Loghin.
Un incident s-a petrecut in momentul coborarii sicriului in cavoul familiei. Pentru scurt timp, sicriul a fost scos din cavou pentru redimensionarea gropii.
Corneliu Vadim Tudor a murit, luni seara, la varsta de 65 de ani.
***
C. V. Tudor s-a nascut la 28 noiembrie 1949, la Bucuresti. A fost absolvent al Facultatii de Filosofie a Universitatii din Bucuresti — sectia Sociologie. Intre anii 1978 — 1979, Vadim Tudor a fost bursier al Premiului international "Herder", urmand un curs de istorie la Universitatea din Viena. A fost doctor in istorie al Facultatii din Craiova.
Si-a inceput activitatea profesionala in redactiile publicatiilor Romania libera si Magazin, apoi a lucrat la Agentia Nationala de Presa AGERPRES (decembrie 1975 — decembrie 1989). Dupa decembrie 1989 a infiintat publicatiile Romania Mare, Politica si Tricolorul, precum si Editura Fundatiei ''Romania Mare''.
Corneliu Vadim Tudor si-a inceput cariera politica odata cu crearea Partidului Romania Mare in 1991. A fost senator timp de patru legislaturi.
A candidat la functia de presedinte al Romaniei de patru ori, in anul 2000 reusind sa intre in turul al doilea al scrutinului prezidential.
In 2009 a fost ales europarlamentar, pe listele PRM.
Poet si publicist, Vadim Tudor a debutat la Radio, in 1965, cu o poezie citita in cadrul Cenaclului "George Calinescu". A fost autor al mai multor volume de poezie si proza. A scris eseuri, scenarii de film, piese de teatru, reportaje si cronici literare si sportive.
A fost distins cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler (2004). In 2007, a primit Medalia de Bronz a Vaticanului, inmanata de Suveranul Pontif Papa Benedict al XVI-lea.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1161 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006582 (s)