News Flash:

Corina Cretu ii cere ministrului Mediului sa verifice constructia depozitului de deseuri din Suceava

1 Iunie 2015
1326 Vizualizari | 1 Comentarii
groapa ecologica1
Comisarul european Corina Cretu i-a transmis ministrului Mediului o scrisoare in care isi exprima ingrijorarea ca depozitul de deseuri pregatit spre constructie in Suceava poate distruge peisajul alpin si arata ca trebuie respectate legislatia de mediu, inclusiv cu consultarea populatiei.
Comisarul arata ca aceasta consultare trebuie realizata din primele faze ale proiectului, trebuind sa fie consultate si toate autoritatile pentru obtinerea acordurilor si autorizatiilor necesare.
In consecinta, comisarul UE ii transmite ministrului sa ceara serviciilor din subordine sa analizeze modul in care proiecul respecta legislatia de mediu.
Scrisoarea este transmisa dupa ce Gandul a redactat mai multe articole pe aceasta tema si a transmis o serie de intrebari Comisiei Europene, lansand si o petitie in care este ceruta stoparea acestui proiect, o groapa de gunoi in varful unui munte din Bucovina.
In urma cu aproximativ o luna, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, declara, la Suceava, ca exista probleme in ceea ce priveste autorizarea depozitului de deseuri construit prin POS Mediu in localitatea suceveana Pojorata, in conditiile in care distanta intre rampa si locuinte este sub 1.000 de metri.
Locuitorii s-au plans ca nu s-a indeplinit prevederile din acordul de mediu dat in 2009, a spus Gavrilescu, care a mentionat ca distanta intre rampa de deseuri si primele locuinte este sub 1.000 de metri.
"Autorizatia de mediu urmeaza sa fie facuta, dar noi trebuie sa tinem cont si de cetateni”, a explicat Gavrilescu.
Ea a precizat ca, in anul 2009, la dezbaterea privind acordul de mediu pentru emiterea autorizatiei de construire, nu au fost ridicate aceste probleme, dar ca ulterior locuitori din zona au depus sesizari si trebuie tinut cont de ele.
Ministrul a mentionat ca solutionarea nu depinde de Ministerul Mediului, ci de Ministerul Sanatatii, care in anul 2014 a modificat un ordin de ministru ce prevede ca nu se poate face o asemenea constructie la mai putin de 1.000 de metri de locuinte, motiv pentru care DSP Suceava nu mai acorda avizul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007107 (s)