News Flash:

Convorbire telefonica de grad zero intre Obama si Putin. Ce au discutat cei doi

26 Iunie 2015
1184 Vizualizari | 0 Comentarii
obama la telefon
Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau american Barack Obama au purtat o conversatie telefonica, joi seara, in cursul careia cei doi lideri au abordat relatiile ruso-americane si diverse provocari internationale, a anuntat purtatorul de cuvant al Kremlinului, citat de RIA Novosti.
Barack Obama si Vladimir Putin "au discutat pe larg despre problemele actuale in relatiile bilaterale", a anuntat Dmitri Peskov.
De asemenea, cei doi presedinti "au facut un schimb de opinii in legatura cu situatia din Siria, solutionarea programului nuclear iranian si situatia din estul Ucrainei", a continuat el.
"O atentie aparte a fost acordata unor probleme complexe legate de lupta impotriva terorismului, in special extinderii influentei (gruparii extremiste sunnite) Stat Islamic in Orientul Mijlociu", a subliniat purtatorul de cuvant al Kremlinului.
"Putin si Obama au convenit sa-i insarcineze pe ministrul (rus de Externe Serghei) Lavrov si pe secretarul de Stat (american John) Kerry sa organizeze o reuniune pentru a discuta acest subiect", a precizat el.
In ceea ce priveste situatia din estul Ucrainei, unde un armistitiu fragil este in vigoare, din 15 februarie, intre autoritatile de la Kiev si separatistii prorusi din regiunile ucrainene Donetk si Lugansk, presedintele american si omologul sau rus au convenit ca, in viitorul apropiat, secretarul adjunct Victoria Nuland si ministrul adjunct de Externe Grigori Karasin sa ia legatura pentru a evalua implementarea intelegerilor de la Minsk.
Potrivit Casei Albe, Barack Obama i-a cerut lui Vladimir Putin retragerea trupelor rusesti din estul Ucrainei.
"Presedintele Obama a reafirmat necesitatea ca Rusia sa isi indeplineasca obligatiile asumate in Acordul de la Minsk, inclusiv privind retragerea tuturor trupelor si echipamentului rusesc de pe teritoriul Ucrainei", se arata intr-un comunicat al Casei Albe, care anunta ca discutia telefonica a avut loc la initiativa Moscovei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008085 (s)