News Flash:

Controale in spitale privind functionarea cititoarelor de carduri de sanatate

24 Aprilie 2015
1451 Vizualizari | 1 Comentarii
card sanatate
Ministerul Sanatatii (MS) a cerut directiilor de sanatate publica sa verifice situatia achizitiei si functionarii cititoarelor de carduri de sanatate, intrucat de la 1 mai serviciile medicale vor fi decontate numai pe baza acestui document.
Ministerul Sanatatii a transmis nota catre toate directiile de sanatate publica prin care li s-a cerut sa demareze controale pentru "verificarea existentei si a functionarii cititoarelor de carduri nationale de sanatate din unitatile medicale aflate in realatii contractuale cu Casa de Asigurari de Sanatate".
Directiile de Sanatate Publica au inceput controalele la furnizorii de servicii si au decoperit ca mai sunt inca spitale care mai au de rezolvat problema cititoarelor.
In Capitala, jumatate din cele 64 de unitati sanitare publice si private care au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate Municipiului Bucuresti mai aveau unele problemele in 20 aprilie, respectiv opt nu aveau achizitionate cititoarele, noua nu aveau instalat softul, iar 15 nu aveau instruit personalul in acest sens.
Presedintele CNAS, Vasile Ciurchea a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca a prelungit cu o luna, adica din 1 aprilie la 1 mai, trecerea la utilizarea obligatorie a cardului pentru ca furnizorii de servicii medicale sa aiba timp sa-si achizitioneze cititoare, sa le testeze si sa-si instuiasca personalul.
"Inca de la sfarsitul lui 2014, am recomandat furnizorilor de servicii medicale in contract cu casele de asigurari de sanatate sa inceapa utilizarea cardurilor atunci cand pacientii prezinta acest document. In 1 februarie, am trimis o circulara prin care furnizorii erau anuntati sa utilizeze cititoare pentru pacientii care prezinta cardul de sanatate. Mai mult, le-am mai spus ca pana in 1 mai vor functiona in paralel ambele sisteme, dar am insistat pe recomandarea utilizarii cardurilor ori de cate ori pacientii prezinta cardul national de sanatate", a spus Ciurchea.
Presedintele CNAS a amintit faptul ca noul sistem privind cardul national de sanatate urma sa intre in vigaore la 1 aprilie, odata cu contractul cadru privind acordarea serviciilor medicale 2014 - 2015.
Din 1 mai, orice serviciu medical din pachetul de baza va fi acordat pe baza cardului de sanatate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat in vigoare la 1 aprilie, a mai spus presedintele Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Astfel, potrivit noilor reglementari intrate in vigoare la 1 aprilie, in asistenta medicala primara si in asistenta medicala ambulatorie de specialitate de medicina dentara utilizarea cardului national de sanatate se face la momentul acordarii serviciilor medicale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007169 (s)