News Flash:

Contracte de 165.000 de lei semnate intr-o zi de DRDP Timisoara cu o firma implicata in dosarul lui Bojin

14 Decembrie 2014
1353 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Regionala de Drumuri si Poduri Timisoara a semnat, intr-o singura zi, patru contracte cu una din firmele controlate de omul de afaceri George Didila, arestat preventiv in dosarul DNA in care este implicat si presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin. Directorul DRDP Timisoara, Horatiu Simion, si directorul economic al institutiei, Costin Purceld, au fost audiati de procurorii DNA, care cred ca Bojin a intervenit direct pentru ca institutia sa semneze aceste contracte.
In urma cu aproximativ o luna, pe 6 noiembrie, DRDP Timisoara, prin directorul Horatiu Simion, semna patru contracte in valoare totala de peste 165.000 de lei, cu firma Electro Sig Star SRL, controlata de omul de afaceri George Didila. Prin intermediul acestei firme, dar si a Ecomet West, Didila furniza mai multor institutii publice si primarii produse la preturi supraevaluate, fraudand procedurile de achizitie publica.
Astfel, potrivit documentelor obtinute de reporterii www.tion.ro, pe 6 noiembrie DRDP Timisoara a achizitionat de la Electro Sig Star SRL, prin contractul 550/182, cinci generatoare electrice multifunctionale. Valoarea contractului este de 32.500 de lei fara TVA.
In aceeasi zi, prin contractul 550/179, DRDP Timisoara a achizitionat de la Electro Sig Star cinci taietoare de rosturi (aparat folosit pentru a taia betonul si asfaltul), in valoare de 26.000 de lei fara TVA.
Tot pe 6 noiembrie, DRDP Timisoara, prin directorul Horatiu Simion si directorul economic Costin Aurel Purceld semneaza contractul cu numarul 550/180, prin care achizitioneaza de la Electro Sig Star SRL 15 motocositoare pe roti, valoarea acestora fiind de 52.500 de lei, fara TVA.
Si tot in aceeasi zi, DRDP Timisoara mai semneaza un contractul cu numarul 550/181 cu Electro Sig Star prin care achizitioneaza 11 motofreze de zapada, valoarea totala a contractului fiind de 54.996 lei, fara TVA.
In total, prin cele patru contracte semnate, DRDP Timisoara se obliga sa plateasca firmei Electro Sig Star mai bine de 165.000 de lei fara TVA.
Iar aceasta este doar o mica parte din ceea ce a descoperit DNA in acest caz. Astfel, potrivit procurorilor anti-coruptie care instrumenteaza dosarul, „afacerile” intre DRDP Timisoara si Electro Sig Star au fost facute fraudand procedurile de achizitie publica, scrie tion.ro.

george didila
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1154 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006631 (s)