News Flash:

Contestatia de la concursul Capitala Culturala a fost respinsa

7 Februarie 2016
1026 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara capitala culturala
Orasele Brasov, Braila, Craiova, Iasi si Targu Mures nu au respectat – sau nu au cunoscut – toate regulile pentru intocmirea dosarului de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021. Contestatia depusa de acestea fost respinsa, asa ca Timisoara ramane sa se lupte cu Baia Mare, Cluj si Bucuresti.
Directorul executiv al Asociatiei Craiova Capitala Europeana a Culturii 2021, Lucian Dindirica, a inaintat, la finele anului trecut, o contestatie la procedura preliminara de selectie pentru desemnarea oraselor care au intrat pe lista scurta. La aceasta contestatie s-au raliat si asociatiile similare din Braila, Brasov, Iasi si Targu Mures. Pe 11 decembrie 2015 s-a anuntat ca titlul de Capitala Europeana a Culturii va fi disputat intre Baia Mare, Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara. Reprezentantii oraselor iesite din cursa au invocat insa o incompatibilitate a expertilor nominalizati din partea Romaniei in comisia care a stabilit „lista scurta”, Raluca Velisar si Valentina Iancu.
In luna ianuarie insa, Directoratul General pentru Educatie si Cultura al Comisiei Europene a respins contestatia. Aceasta a fost analizata de juristi ai Comisiei Europene, care au ajuns la concluzia ca au fost respectate toate normele europene si au fost aplicate toate procedurile de selectie. Acum a venit si raspunsul Ministeruluui Culturii. „Nominalizarea a fost realizata in deplina conformitate cu prevederile relevante ale Deciziei nr. 445/2014/UE a Parlamentului European si a Consiliului de instituire a unei actiuni a Uniunii in favoarea evenimentului «Capitale europene ale culturii» pentru anii 2020 – 2033, precum si cu dispozitiile aferente actelor normative derivate, existente la nivel national (…). Desemnarea celor doi experti s-a facut, de asemenea, «prin consultare cu Comisia Europeana»”, precizeaza ministrul Vlad Alexandrescu. Raspunsul inaltului oficial face referire la diverse articole din legi si regulamente pe care contestatarii nu le-au cunoscut sau le-au ignorat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1504 (s) | 43 queries | Mysql time :0.022354 (s)