News Flash:

Constructia aeroportului si cea a spitalului regional, proiecte locale de mare importanta pentru autoritatile locale din Oradea

26 August 2016
1273 Vizualizari | 0 Comentarii
aeroport oradea2
Prefectul Brasovului, Ciprian Bancila, presedintele Consiliului Judetean (CJ), Adrian Vestea, primarul George Scripcaru si deputatul PNL de Brasov, Gabriel Andronache, au facut apel miercuri, intr-o conferinta de presa comuna, la toti parlamentarii de Brasov sa sustina adoptarea legii de clarificare a situatiei juridice privind terenul pe care se construieste aeroportul international Brasov-Ghimbav, cel mai mare proiect local la care s-a construit deocamdata doar pista. 
Alaturi de aeroport, un alt proiect sustinut de toti politicienii brasoveni in campania electorala pentru alegerile locale este constructia unui spital regional modern la Brasov, pentru care primaria a identificat deja un teren in acest sens. 
Reprezentantii celor trei institutii au declarat miercuri ca aceste doua proiecte sunt de foarte mare importanta pentru judet, si nu numai, si este nevoie ca toti factorii locali sa le sustina si sa le promoveze cu prioritate. 
"Consider ca este o obligatie pentru mine sa sustin acest demers investitional atat constructia aeroportului cat si constructia unui spital modern. Este un deziderat al intregii comunitati brasovene. Trebuie sa existe o cooperare institutionala pentru ca avem nevoie de aportul tuturor. Trebuie ca si parlamentarii de Brasov sa fie alaturi de noi pentru ca este imperios necesar ca aeroportul sa se finalizeze cat mai repede", a declarat prefectul. 
Edilul Brasovului i-a rugat pe parlamentari sa ia in discutie cu maxima urgenta proiectul de lege aflat la Senat, afirmand ca va merge personal la Parlament pentru a-i ruga pe presedintii celor doua camere sa introduca pe ordinea de zi si discutarea in plen in regim de urgenta a proiectului de lege privind clarificarea situatiei juridice a terenului pe care se construieste aeroportul. 
"Fac apel la senatorii de Brasov, dar si la deputati, si ii rugam pentru a nu se interpreta, ii rugam sa ia in discutie cu maxima urgenta inca din prima zi a sesiunii de toamna a Parlamentului acest proiect de lege care a fost lucrat de catre specialistii in cadastru in luna mai. Pana acum a parcurs doua etape, respectiv inregistrarea la Biroul Permanent al Senatului si avizul de la Consiliul Legislativ. Trebuie pus in discutia comisiei de specialitate a Senatului, apoi discutat in plenul acestui for si votat, dupa care sa fie aprobat si in Camera Deputatilor. Acest lucru se poate face intr-o luna daca toti parlamentarii de Brasov doresc. Este o rugaminte pe care eu ca primar le-o adresez sa faca acest minim efort", a punctat Scripcaru. 
Si presedintele Consiliului Judetean, Adrian Vestea, a afirmat ca de doua luni de cand a devenit presedintele institutiei a avut discutii cu mai multe grupuri de lucru si cu avocati, cu reprezentantii primariei care sunt interesati de proiect si de finantarea acestuia. 
"In tot acest timp de cand am devenit presedintele Consiliului Judetean nu an stat degeaba, am avut foarte multe intalniri in ceea ce priveste proiectul aeroportului. Avem un parcurs care se poate finaliza repede daca exista vointa parlamentara, mai precis acest proiect este la Senat, iar daca deciziile se vor lua de urgenta noi putem sa avem o situatie juridica certa pentru a continua anul viitor aceasta importanta investitie, aeroportul. Si proiectul privind constructia unui spital regional nou pe care toti candidatii l-au abordat in campania pentru alegerile locale este in atentia noastra. Se fac demersuri pentru a intra in posesia unei suprafete de 11 hectare de la Institutul National de Dezvoltare Cercetare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov, printr-o hotarare de Guvern, pe langa cele sapte hectare puse la dispozitie de primarie, dupa care gandim studiul de fezabilitate si toata documentatia necesara", a explicat Adrian Vestea. 
Pana la adoptarea legii de clarificare a situatiei juridice a terenului pentru constructia aeroportului, lucrarile la acest obiectiv au fost sistate de anul trecut. Doar pista a fost construita si finalizata in toamna anului 2014, cu fonduri de la bugetul Consiliului Judetean. Pentru finalizarea aeroportului, specialistii sustin ca ar mai fi necesara suma de 50 de milioane de euro, bani pe care Consiliul Judetean nu-i are. 
Primaria Brasov si-a aratat disponibilitatea in luna iulie 2016 de a participa la realizarea aeroportului, sub conditia legala de a fi partener-coproprietar pe terenul prevazut in legea pentru aeroport. Primarul George Scripcaru a declarat in conferinta de presa de miercuri ca deja a avut discutii cu reprezentantii unei institutii bancare pentru a accesa un credit in acest sens, lucru care nu este posibil decat dupa adoptarea legii aflate in Parlament. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006033 (s)