News Flash:

Consilier CJ Timis: Construirea unui gard in fata migrantilor, la frontiera de vest, nu este o solutie

15 Septembrie 2016
1097 Vizualizari | 0 Comentarii
gard ungaria
Ridicarea unui gard la frontiera dintre judetul Timis si Serbia, in calea migrantilor, nu este o solutie care sa rezolve problema de fond si ar determina o pozitionare a judetului Timis care nu concorda cu demersurile sustinute pe care Timisoara le-a depus in vederea primirii titlului de Capitala Europeana a Culturii 2021, sustine consilierul judetean PNL Marian-Constantin Vasile, intr-un comunicat de presa. 

Declaratia sa vine in contextul in care tot mai multe si mai mari grupuri de migranti din spatiul asiatic au fost depistate de politistii de frontiera timisoreni in ultima luna, la granita cu Serbia, cu intentia de a forta frontiera de stat a Romaniei si a intra ilegal in tara noastra. 
'Este o situatie foarte dificila nu doar pentru tara vecina (Serbia, n.r.), ci si pentru intreaga Europa, iar ridicarea de garduri la frontiera timiseana impotriva migrantilor ar veni in contradictie inclusiv cu maniera de a se manifesta a timisenilor si a Timisoarei, care a functionat mereu ca un spatiu de coagulare a multietnica si multiculturala. (...). Este esential pentru noi sa ramanem in continuare apropiati de vecinii nostri sarbi, sa colaboram mai bine pe toate planurile, nu sa ne izolam prin astfel de demersuri', mentioneaza consilierul judetean liberal. 
Potrivit acestuia, reacutizarea recenta a crizei migrantilor si intensificarea problemelor cu care se confrunta tarile vecine impun din partea noastra, a tuturor, dar mai cu seama a factorilor de decizie, 'o abordare diplomata si matura, care sa denote responsabilitate, dar si o buna intelegere a contextului geopolitic extrem de complex cu care ne confruntam'. 
'Nu mai departe de inceputul acestei saptamani, tara vecina Serbia a lansat prin vocea ministrului sau de Interne (...) un apel adresat unor tari europene (Frantei, Austriei, dar si Ungariei) de a-i acorda sprijin la frontierele de sud si de est, pentru a controla mai bine afluxul de migranti aflat in crestere, inclusiv din pricina apropierii anotimpului rece', arata Marian-Constantin Vasile. 
Totodata, subliniaza Vasile, in conditiile in care intre autoritatile publice din judetul Timis sunt incheiate colaborari si un program de cooperare transfrontaliera cu Serbia, finantate din fonduri europene, iar, pe de alta parte, Timisoara a depus in ultima perioada eforturi pentru a fi desemnata Capitala Europeana a Culturii 2021, 'avem o seama de atuuri cu care iesim mereu in fata Europei si a investitorilor, printre care si caracterul multietnic si multicultural'. AGERPRES

declaratia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1152 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006370 (s)