News Flash:

Conferinta internationala pe tema energiei hidro, la Resita

15 Noiembrie 2013
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
Hydro-Engineering Reşiţa împreună cu Universitatea 'Eftimie Murgu' organizează joi şi vineri a doua ediţie a Conferinţei Thing-Hidro.com, în care sunt dezbătute avantajele certe ale folosirii surselor de energie regenerabilă, cu predilecţie cele domeniului hidro.

La conferinţă participă peste o sută de specialişti din domeniul hidroenergetic din ţară şi de peste hotare.

'Ne dorim să demonstrăm, tuturor participanţilor, invitaţilor noştri, atât din ţară, cât şi din străinătate, că întreaga Reşiţă gândeşte hydro de foarte mulţi ani. Vrem să arătăm că în Reşiţa se face cercetare şi proiectare în domeniul hidro-agregatelor, dar şi producţie, la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, în timp ce la Universitatea Eftimie Murgu se oferă educaţie în acest domeniu, aici unde se face şi cercetare aplicată', a declarat joi prof. dr. univ. Doina Frunzăverde, rectorul Universităţii 'Eftimie Murgu' din Reşiţa.

Lucrările conferinţei ştiinţifice se desfăşoară în limba engleză în amfiteatrele universităţii reşiţene, pe secţiuni dedicate echipamentelor hidraulice şi echipamentelor electrice.

'Situaţia în Europa este destul de dificilă în ceea ce priveşte sectorul hidro şi de aceea, foarte mulţi producători caută să se mute în afara Europei, cum ar fi Asia sau în Africa. Europa este o piaţă cu foarte mare potenţial hidro, ceea ce înseamnă că ar trebui să rămânem şi să folosim resursele domestice, resursele interne care sunt foarte bune', a precizat Marko Gospodjinacki, preşedintele Asociaţiei Europene pentru Microhidrocentrale.

Conferinţa marchează şi 100 de ani de la utilizarea turbinei hidraulice patentate de Viktor Kaplan, 80 de ani de când România aplică principiile enunţate de Dorin Pavel, fondatorul hidroenergeticii româneşti, dar şi 40 de ani de când la Reşiţa se testează echipamente în Laboratorul Hydro-Engineering, cel mai mare din sud-estul Europei.

'Tradiţia hidroenergeticii în România este la ora actuală cunoscută şi recunoscută pe plan mondial şi mă bucur că ne aflăm acum la Reşiţa, unde este inima a ceea ce priveşte hidroagregatele. În orice hidrocentrală de pe cuprinsul ţării veţi găsi sigla Uzinei Constructoare de Maşini din Reşiţa', a afirmat Romeo Susan-Resiga, din partea Universităţii Politehnica Timişoara.

La manifestare participă reprezentanţi din Elveţia, Slovenia, Belgia, Bulgaria, Germania şi România.

Ediţia din 2013 a Think-Hydro.com este organizată cu sprijnul UCM Group, Reşiţa Reductoare, UCM Hydro, Grimsel Hydro, International Association for Hydro-Environment Engineering and Research, Asociaţia Comitetul Naţional Român al Consiliului Mondial al Energiei şi European Small Hydropower Association.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005328 (s)