News Flash:

Conditii noi pentru adoptii

17 August 2016
1119 Vizualizari | 0 Comentarii
adoptie
Noua lege a adoptiei prevede, printre altele, ca o familie sa nu mai poata selecta etnia copilului pe care doreste sa il ia acasa, iar la un numar de cinci refuzuri, parintii adoptatori nu vor mai putea continua procedurile de potrivire decat dupa finalizarea unui program de consiliere.
Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA) a prezentat o parte din schimbarile pe care noua lege le aduce in privinta adoptiei.
,In normele de aplicare a noii legi am introdus o procedura pentru copiii greu adoptabili, pentru a veni in sprijinul micutilor care au acum sansele cele mai mici de a fi adoptati, iar aici ne refeirm la cei care au varsta peste sapte ani, cei cu handicap, cei care au un frate sau o sora in sistemul de ingrijire sociala. Evaluarea familiei a fost reconsiderata, in sensul in care cautam ca printre cei care vor sa adopte sa gasim viitori parinti, testam asadar capacitatea de a fi un parinte potrivit, de aceea am eliminat etnia din criteriile de adoptie", a precizat Gabriela Coman, presedintele ANPDCA.
Astfel, parintii adoptatori nu vor mai putea alege sa le fie prezentati doar copii apartinand unei anumite etnii, asa cum s-a intamplat pana in prezent. In plus, o familie adoptatoare nu va putea refuza mai mult de cinci copii care ii sunt prezentati de reprezentantii directiilor de asistenta sociala.
,,Adoptatorii care refuza de cinci ori procedura de potrivire practica, acestia nu vor mai fi inclusi in alte potriviri pana la finalizarea unui program de consiliere si informare", a precizat Gabriela Coman.
Aceste programe de consiliere vor fi menite sa ii ajute pe viitorii parinti sa identifice probleme care au dus la cele cinci refuzuri si sa aiba o alta perspectiva asupra procesului de adoptie si a copiilor din centrele de plasament. Iar la finalizarea programului de consiliere, parintii adoptatori vor putea demara din nou pasii pentru a adopta un copil. In plus, organizatiile non guvernamentale (ONG) sau de specialitate din domeniul asistentei sociale vor putea participa la consilierea parintilor adoptatori si chiar la selectia familiilor care doresc sa adopte un copil.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004850 (s)