News Flash:

Concert cu banderole albe la Filarmonica Banatul. De ce au protestat muzicienii

24 Ianuarie 2016
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
filarmonica banatul
Muzicienii instrumentisti ai Orchestrei Filarmonicii Banatul Timisoara au purtat o banderola alba la brat, cu prilejul concertului extraordinar, de vineri 22 ianuarie, seara, in semn de protest fata de decizia Ministerului Educatiei de a scoate din programa scolara o ora de limba romana, latina, o ora de istorie si ora de muzica. 
“Banderola alba de pe bratul drept sau stang a fiecarui artist inseamna o ferma respingere a rinocerizarii, a tentativei de a nimici identitatea neamului nostrum. Credem cu tarie ca acest iresponsabil atentat la demnitatea noastra va fi la fel de hotarat respins de catre toti oamenii de bunacredinta. Si sunt 30 de milioane, in tara sau risipiti pe toate continentele, dar simtind, actionand la unison prin dorul-dor.
Solidaritatea exemplara dovedita in martie 2015, prin salvarea orei de religie, va fi tot atat de puternica, acum, in acest ceas de alta cumplit de grea cumpana. Limba noastra "ca un fagure de miere" nu o parasim cu niciun chip, vocatia creatoare puternica ne este scumpa, de Bunul Dumnezeu fiindu-ne daruita exact noua, cum arata snopii de premii, medalii aduse in tara, in fiecare an, de catre sute de copii, adolescenti, tineri, maturi.  Da, minunile dumnezeiesti se finalizeaza, cel mai adesea, tocmai prin oameni asemeni uimitorilor artisti de talie internationala de la Filarmonica Banatul, ca si prin profesorii de mare vocatie, parintii si bunicii grijulii, copiii si nepotii nostri inteligenti, talentati si silitori, prin intelectualii de aleasa factura devotati valorilor perene si patriei noastre”, a subliniat prof. dr. Viorica Balteanu, initiatoarea protestului, inca de joi seara, cand la Serata Dante Alighieri, toti participantii au purtat banda alba la mana, scrie ziuadevest.ro. De luni incepand, parintii vor duce la inregistrat la secretariatele scolilor cererea de a se pastra intacta programa actuala.

banderola alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.023033 (s)