News Flash:

Codul galben de ploi si ninsoare: 5.000 de forte de interventie si 2.300 de mijloace, pregatite de Ministerul Afacerilor Interne

18 Martie 2018
853 Vizualizari | 0 Comentarii
ninsori abundente

MAI anunta ca, in contextul conditiilor meteorologice nefavorabile de luni si duminica, institutia a pregatit 5.000 de forte de interventie si peste 2.000 de mijloace pentru a actiona in sprijinul comunitatilor, situatia din teren fiind in permanenta monitorizata.
„In conditiile schimbarii vremii, a accentuarii precipitatiilor si a racirii accentuate in aproape toate zonele tarii, Ministerul Afacerilor Interne a pregatit aproximativ 5.000 de forte de interventie si 2.300 de mijloace in sprijinul comunitatilor. Mentionam ca astazi (duminica, n.r.), intre orele 08.00 – 23.00, este in vigoare o atentionare de Cod galben pentru ploi, lapovita si ninsoare, intensificari ale vantului, racire accentuata in aproape toate zonele tarii. De asemenea, pana luni, 19.03.2018 la ora 12:00 este in vigoare avertizarea de Cod portocaliu pentru cursuri de rauri din judetele: Arad, Alba, Bistrita Nasaud, Bihor, Brasov, Cluj, Hunedoara, Maramures, Salaj, Sibiu si Satu Mare”, au precizat reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), intr-un comunicat de presa.

Aceeasi sursa a mai subliniat ca la nivelul Centrului National de Conducere Integrata al Ministerului Afacerilor Interne se monitorizeaza permanent situatia din teren.

„Potrivit centralizarii realizate in aceasta dimineata, in urma ploilor de saptamana trecuta se mai inregistreaza inca efecte in 53 de localitati din 20 judete ale tarii. O situatie distincta a aparut in judetul Dambovita, unde s-a reactivat alunecarea de teren din satul Valeni Dambovita, in punctul Lunca, pe o latime de cca. 300 m. Aceasta a afectat un numar de 11 gospodarii. In urma hotararii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta (CLSU) al comunei Valeni Dambovita, din cele 11 case afectate au fost evacuate 3 familii, ale caror locuinte nu mai prezentau siguranta, acestea mutandu-se la rudele din localitate. Alunecarea de teren este monitorizata de catre CLSU Valeni Dambovita, urmand ca maine in zona afectata sa soseasca si specialisti care sa decida masurile potrivite de atenuare a efectelor de alunecare”, mai arata MAI.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007117 (s)