News Flash:

Codul fiscal a fost adoptat

28 Aprilie 2015
1433 Vizualizari | 0 Comentarii
Proiectul de lege privind Codul fiscal a fost adoptat luni, 27 aprilie, de Senat, in calitate de prima Camera sesizata, cu 90 de voturi pentru, 36 impotriva si patru abtineri. Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat ca actualalegislatie fiscala este perceputa in mediul economic si social ca fiind "dificil de aplicat" iar actualul Cod fiscal a fost construit astfel incat sa conduca la simplificarea fiscalitatii si la predictibilitate.
Potrivit ministrului, Codul fiscal confera claritate si accesibilitate in aplicarea prevederilor sale prin restructurarea pe baze sistemice a normelor fiscale, transparenta in prezentarea principiilor fiscale, corelarea prevederilor intre Codul fiscal, Codul de procedura fiscala si legislatia conexa, cresterea eficientei de administrare a taxelor, contributiilor sociale si impozitelor prevazute.

"Toate aceste masuri sunt de natura sa contribuie in mod esential la reducerea evaziunii fiscale, cresterea consumului si stimularea cresterii economice", a spus Eugen Teodorovici. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare crearea cadrului legislativ pentru calculul, retinerea, declararea si plata impozitelor, taxelor si contributiilor sociale obligatorii, care constituie venituri ale bugetului general, consolidat, stabilind contribuabilii care au obligatia platii acestorimpozite, taxe si contributii, precum si principiile pe care se bazeaza aplicarea Codului fiscal.

codul fiscal adoptat senat voturi legislatie claritate accesibilitate
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1115 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004697 (s)