News Flash:

Cod rosu de canicula

8 Iulie 2015
1234 Vizualizari | 0 Comentarii
Meteorologii au emis, miercuri, avertizare Cod rosu de canicula, valabila pe tot parcursul zilei in judetele Arad si Bihor, in timp ce in restul tarii raman in vigoare avertizarile de Cod galben si Cod portocaliu de disconfort termic

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie /ANM/, in judetele Arad si Bihor, se vor inregistra temperaturi maxime de 38 — 39 de grade, apropiindu-se de recordurile absolute de temperatura ale regiunii.

Pe de alta parte, miercuri, canicula va persista si se va accentua in regiunile nordice, centrale, sudice si sud-estice, unde este in vigoare o avertizare Cod galben. In aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 — 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

De asemenea, Codul portocaliu de canicula persista in regiunile vestice, nord-vestice si nord-estice. Astfel, in dupa-amiaza zilei de miercuri, in Banat, Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei, precum si in cea mai mare parte a Moldovei, temperaturile maxime vor fi de 37 — 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Valul de caldura va persista si pe parcursul zilei de joi, 9 iulie, in regiunile sudice si sud-estice, iar instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din vestul tarii.

meteorologii cod galben cod portocaliu anm
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004731 (s)