News Flash:

COD GALBEN de ploi si vijelii, in 27 de judete din nordul, estul si centrul tarii

15 Iunie 2015
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
ploua2
Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judete din nordul, estul si centrul tarii, unde incepand de marti la pranz si pana miercuri seara se pot produce ploi torentiale, vijelii si descarcari electrice.
Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, de marti dupa-amiaza si pana in prima parte a noptii de miercuri spre joi, in nordul, centrul si estul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata.
In cele 27 de judete avertizate cu cod galben se vor produce averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului, care izolat vor lua aspect de vijelie, precum si caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 de litri pe metru patrat si izolat 50-60 de litri pe metru patrat.
In restul teritoriului, fenomenele de instabilitate atmosferica se vor semnala pe arii restranse.
Avertizarea va intra in vigoare marti, la ora 12.00 si a fost emisa pentru judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt, Iasi, Botosani, Suceava, Maramures, Salaj, Cluj, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu si jumatatea de nord a judetelor Prahova, Dambovita, Arges si Valcea.
De asemenea, pana marti seara vor fi perioade de instabilitate atmosferica accentuata in zonele montane si submontane, in Crisana, Maramures, Transilvania, Moldova si pe spatii mai restranse in rest, potrivit unei informari transmise duminica de ANM.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006214 (s)