News Flash:

Cod galben de inundatii pe rauri din judetele Harghita si Covasna

7 Mai 2015
1124 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Mai multe rauri din judetele Harghita si Covasna sunt joi, pana la ora 15.00, sub avertizare cod galben de inundatii, in urma precipitatiilor.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis avertizarea cod galben de inundatii pentru unele rauri mici din bazinele hidrografice Cusmed, Feernic, Tarnava Mare, in amonte de Odorheiu Secuiesc, Homorod, Cormos, afluentii mici de pe cursul superior al Oltului, pe sectorul din amonte de Micfalau, bazine hidrografice aferente judetelor Harghita si Covasna.
Inundatii locale se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinul hidrografic Cusmed si in bazinele hidrografice superioare ale raurilor Homorod si Cormos.
Avertizarea a fost emisa ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore si a celor prognozate, pe raurile vizate fiind posibile cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, a precizat sursa citata.
Potrivit unei informari transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, pana joi, la ora 21.00, vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferica accentuata, manifestata prin averse ce vor avea si caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua aspect de vijelie si, pe arii restranse, caderi de grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 15-20 de litri pe metru patrat si izolat 30-40 de litri pe metru patrat. In cursul zilei de joi, vor fi ploi si vijelii cu precadere in Transilvania, Muntenia, Dobrogea, Moldova si local in Oltenia. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1197 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005248 (s)