News Flash:

Cod galben de inundatii in sase judete din zona Moldovei

16 Octombrie 2016
989 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la bistrita
De duminica dimineata, ora 09.00, si pana luni, la ora 09.00, este in vigoare o atentionare cod galben de fenomene hidrologice periculoase pentru rauri din bazinele hidrografice Barlad si afluenti (judetele Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea si Galati), anunta INHGA.
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) anunta ca avertizarea de tip cod galben pentru fenomene hidrologice periculoase este valabila pentru bazinul hidrografic Barlad si afluentii mici ai Siretului din judetele Neamt, Bacau si Vrancea.
In intervalul duminica ora 09.00 si luni ora 09.00, pe "raurile din bazinele hidrografice Barlad si afluenti (judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Neamt, Vrancea si Galati), afluentii mici aferenti cursului mijlociu si inferior al Siretului din judetele Neamt, Bacau si Vrancea, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale Cotelor de atentíonare."
Specialistii INHGA sustin ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in intervalul 16.10.2016 ora 14:00 – 16.10.2016 ora 24:00, pe unele rauri din bazinele hidrografice: Barlad – bazin superior si afluentii de dreapta ai Barladului aferenti judetelor Bacau, Vaslui si Galati.
Pana luni dimineata este in vigoare si o informare de vreme rea, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie(ANM), fiind anuntate intensificari ale vantului si ploi in toata tara, iar in zonele montane ninsori.
Potrivit informarii ANM, in Carpatii Orientali va ninge si se va depune un strat nou de zapada, iar in Carpatii Meridionali, precipitatii sub forma de ninsoare sunt anuntate pe seara si in noaptea de duminica spre luni. Vantul va sufla cu putere, indeosebi in regiunile sudice ale tarii unde se vor depasi la rafala 40-50 km/h. Pe crestele montane, ANM anunta ca va sufla cu 60 km/h, viscolind zapada.
In restul tarii va ploua in intervalul mentionat, iar trecator in estul Transilvaniei si in Subcarpatii Moldovei vor cadea precipitatii sub forma de ploaie si ninsoare. Potrivit ANM, ploile vor depasi local 10-15 l/mp, iar in zona de nord-vest, centru si est izolat 20-25 l/mp.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1175 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006874 (s)