News Flash:

COD GALBEN de inundatii in mai multe judete

29 Februarie 2016
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatie2
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod galben de inundatii, valabila in perioada 1 martie, ora 3:00 - 2 martie, ora 12:00. Sunt vizate bazinele hidrografice ale raurilor Tur, Somesul Mare, Lapus, Crasna, Crisul Negru, Crisul Alb, Jiu, Olt. Potrivit INHGA, in urmatoarele 48 de ore se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale pe unele sectoare de rau si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.
Pe 1 martie, intre orele 3:00 si 15:00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice Jiu mijlociu si afluentii sai din judetele Gorj si Mehedinti, afluentii Oltului din judetele Gorj si Valcea. In intervalul 1 martie, ora 3:00 – 2 martie, ora 12:00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Lapus (judetul Maramures), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Bihor, Hunedoara si Arad).
Se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe 1 martie, intre orele 3:00 si 10:00, pe unele rauri din judetele Gorj si Valcea. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta. Cu caracter izolat si probabilitate mai redusa, fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri rapide de debite si niveluri pe raurile mici, se pot produce si pe unele rauri din zona de munte a judetelor Alba, Caras-Severin si Arges.

inhga cod galben inundatii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1173 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005688 (s)