News Flash:

Cod galben de ger in toata tara pana joi dimineata. COD PORTOCALIU de viscol si unul galben de ninsori

11 Ianuarie 2017
1041 Vizualizari | 0 Comentarii
viscoll
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o noua atentionare cod portocaliu de viscol si polei, care va intra in vigoare marti la ora 23.00, fiind valabil pana miercuri la ora 15.00. Este in vigoare si un cod galben de ninsori.
Update 21:00 Cod galben de ger in toata tara pana joi dimineata
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, marti seara, o noua atentionare cod galben de ger, valabila pentru toate judetele tarii, incepand de marti seara pana joi dimneata.
Avertizarea este valabila pana joi, 12 ianuarie, la ora 10.00.

Meteorologii avertizeaza ca vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata si noaptea in cea mai mare parte a tarii. Astfel, minimele nocturne se vor situa in general intre -17 si -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative.
In paralel, este valabil pana miercuri la ora 15.00 si codul portocaliu de viscol, vizate fiind judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea. Totodata, si judetele Constanta si Tulcea se afla sub cod portocaliu de viscol pana miercuri la ora 08.00.
Update 18:37 Avertizarea cod portocaliu de viscol va fi actualizata, urmand sa fie transformata in cod galben pentru toata tara, valabila de marti seara pana pe 12 ianuarie, a declarat directorul ANM, Elena Mateescu, la comandamentul de iarna de la Ministerul de Interne.
"In aceasta seara, de la ora 21.00 vom actualiza al doilea mesaj meteorologic pentru ca astazi a mai fost in vigoare mesajul privind gerul persistent, codul portocaliu va deveni in toata tara cod galben incepand din aceasta seara si pana in 12 ianuarie ora 10.00, pentru ca vom mai avea vreme rece noaptea, temperaturile intre - 17, - 19. Pana pe 12 ianuarie, noptile vor fi deosebit de geroase. Ce ar fi semnificativ, pentru judetele Tulcea si Constanta, favorizarea depunerii de polei asociata cu viscol puternic (...) In a doua parte a acestei nopti, precipitatiile vor determina depunerea de polei si exista posibilitate ca si judetele din vecinatatea zonelor din Dobrogea, cum ar fi Ialomita si Calarasi, sa avem intervale in care precipitatiile mixte sa favorizeze depunerea de polei. Pentru sfarsitul de saptamana, vestile sunt bune pentru ca vremea va intra intr-un proces de ameliorare din perspectiva regimului de temperaturi", a declarat Elena Mateescu, director ANM, la comandamentul de iarna de la Ministerul de Interne.
"Formatiunile de gheata sunt in extindere si intensificare. In acest moment, sunt prezente cu precadere pe sectoarele Gruia-Calarasi, Braila-Galati, la Cernavoda unde avem pod de gheata, la Harsova unde avem curgeri de sloiuri, la Tulcea si in Delta Dunarii, avem peste 60-80% din suprafata apei acoperita de sloiuri si blocaje de gheturi pe bratul Sfantul Gheorghe. Ca si prognoza, debitul la intrarea in tara va continua sa scada, atingand o valoare de minima de 2.150 metri cubi pe secunda, fata de o normala a acestei luni de 4.950. Incepand de maine, 11 ianuarie, este posibila aparitia podului de gheata pe anumite sectoare in aval pe Calafat, cu probabilitate mai mare in aval de Calarasi si in Delta Dunarii", a declarat si reprezentantul Institutul National de Hidrologie.
Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare cod portocaliu de viscol si polei, care va intra in vigoare marti la ora 23.00, fiind valabil pana miercuri la ora 15.00. Este in vigoare si un cod galben de ninsori.
ANM a emis un nou cod portocaliu de viscol si unul galben de ninsori
"In noaptea de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), in judetele Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau si Vrancea temporar viscolul va fi puternic, viteza vantului va atinge 70...80 km/h, troienind zapada si reducand vizibilitatea sub 50 m. Pe parcursul noptii de marti spre miercuri (10/11 ianuarie) in judetele Constanta si Tulcea vor fi intervale cu rafale de 70...80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar si precipitatii mixte ce vor depune polei", transmite ANM.
Meteorologii au emis si un cod galben de ninsori, care intra in vigoare marti, la ora 21.00, fiind valabil pana miercuri la ora 21.00
"In intervalul mentionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estica si va cuprinde treptat jumatatea de est a tarii. In cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si temporar in Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada", se arata in informarea ANM. Mediafax.ro

meteorologii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1326 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004623 (s)