News Flash:

Cod galben de ceata in 12 judete din estul si centrul tarii

21 Ianuarie 2018
1015 Vizualizari | 0 Comentarii
ceata 1

Meteorologii au emis, duminica, atentionari de cod galben de ceata pentru 12 judete din estul si centrul tarii, valabile pana la ora 10.00, respectiv 11.00.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), este cod galben de ceata pana la ora 10.00 in judetele Vrancea, Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Botosani, Galati si Suceava.

Ceata determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri, iar fenomenul se va manifesta inclusiv pe E85, E58, E583, E581, precum si pe drumurile nationale si judetene.

Sub cod galben de ceata este, pana la ora 8.00, si judetul Cluj, unde ceata determina scaderea vizibilitatii, local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.
Meteorologii au extins apoi codul galben de ceata pana la ora 11.00 pentru judetele Arges, Dambovita si Prahova. In aceste trei judete se va forma si polei.

Trafic in conditii de ceata pe mai multe drumuri din 11 judete, politistii recomanda prudenta

Traficul rutier se desfasoara, duminica dimineata, in conditii de ceata pe mai multe drumuri din judetele Bacau, Botosani, Cluj, Galati, Giurgiu,Iasi, Olt, Neamt, Vrancea, Vaslui si Suceava. Pe trei drumuri nationale din Dolj este polei, iar politistii recomanda prudenta.

Potrivit Centrului Infotrafic, se circula ingreunat din cauza cetii pe numeroase artere rutiere din judetele Bacau, Botosani, Cluj, Galati, Giurgiu,Iasi, Olt, Neamt, Vrancea, Vaslui si Suceava.

Pe raza judetului Dolj se circula cu dificultate din cauza poleiului pe DN 55 Bechet – Craiova, DN54 Bechet – Calafat si pe DN55A Bechet- Corabia.

Politistii recomanda echiparea masinilor cu pneuri corespunzatoare, reducerea vitezei la 30 km/h in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada sau polei, folosirea sistemului de iluminare-semnalizare pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic, etc.

Trafic aerian normal pe Otopeni.Compania Aeroporturi: S-a intervenit azi-noapte cu utilaje proprii

Traficul aerian se desfasoara normal si nicio cursa nu a fost anulata pe aeroportul Henri Coanda Bucuresti, transmite Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, dupa ce in cursul noptii au avut loc mai multe interventii de mentinere a pistei curate dupa ninsorile de sambata seara.

Pistele, platformele si caile de rulare a aeronavelor sunt deschise si operationale, fiind asigurate conditiile pentru desfasurarea operatiunilor aeriene, transmite Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

Sursa citata anunta ca, pe parcursul noptii, s-a intervenit constant cu utilaje proprii pentru mentinerea suprafetei de miscare in conditii optime. La ora transmiterii stiri, nici cursa nu este afectata de vreme.

Ninsori abundente au cazut sambata seara si in cursul noptii in Capitala.

Informatii in timp real despre situatia zborurilor pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti pot fi gasite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1777 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005352 (s)