News Flash:

COD GALBEN de canicula in judetul Timis, pana miercuri

10 August 2015
1128 Vizualizari | 0 Comentarii
canicula5
Meteorologii au prelungit avertizarea de cod galben de canicula pana miercuri. Astfel, inceputul saptamanii va aduce temperaturi de pana la 38 de grade in toata tara. Totodata, in trei judete din vestul tarii reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au emis o atentionare de cod portocaliu de canicula pentru aceasta perioada.
Astfel, in cursul zilei de luni valul de caldura va persista in vestul si nord-vestul tarii, dar se va extinde si in regiunile estice si, local, in cele sudice. In Maramures, Crisana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei si vestul Transilvaniei, se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade si izolat 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati.
„Marti si miercuri, 11 si 12 august, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi local pragul critic de 80 de unitati, in zonele de campie si podis”, transmit meteorologii.
Pana miercuri judetele Arad, Bihor si Satu Mare vor fi sub avertizare de cod portocaliu de canicula. Se vor inregistra temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va mentine deosebit de accentuat.
Va reamintim ca si pentru ziua de duminica reprezentantii ANM au emis o avertizare de cod galben de canicula si disconfort termic pentru judetul Timis. Temperaturile maxime vor atinge 37 de grade, iar indicele de disconfort termic va depasi pragul de 80 de unitati.

toate regiunile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1424 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006165 (s)