News Flash:

Clinica de Dermatologie din Timisoara, dotata cu aparatura noua

10 Ianuarie 2016
1495 Vizualizari | 0 Comentarii
Clinica de Dermatologie din Timisoara
Corpul nou de cladire care apartine de Spitalul Municipal din Timisoara, de pe strada Daliei, din Complexul Studentesc, este functional din toate punctele de vedere. Acolo s-a mutat Dermatologia, din centrul Timisoarei, laboratorul de analize medicale, compartimentul de infectii nozocomiale si ambulatoriul, fosta Policlinca 3. O data cu mutarea au venit si aparate medicale noi la sectia de Dermatologie.
La sfarsitul anului 2015, lucrarile la cladire au fost terminate si receptionate de catre Primaria Timisoara.
„Functionam cu toate cabinetele, un program in care pe anumite specialitati incepe de dimineata de la 8 pana la ora 20. Laboratorul este functional, ambulatoriul integrat cu cabinet de medicina interna, psihiatrie, de ortopedie, neurochirurgie, chirurgie plastica si generala, endocrinologie, dermatologie, cabinetul de stomatologie al ambulatoriului, cabinetele de planning familial si medicina muncii, neurologie, hematologie, boli infectioase, pneumologie si practic, cu mici exceptii, intreaga gama a specialitatilor medicale este asigurata in ceea ce priveste consultul in ambulator (policlinica), inclusiv chirurgie plastica”, spune Octavian Mazilu, managerul Spitalului Municipal Timisoara, scrie tion.ro.
Aparatura noua de la Dermatologia de pe Daliei include si o cabina de fototerapie de ultima generatie, ecograf, cu posibilitatea prelucrarii imaginii pe calculator. Cabina de fototerapie este utila pentru bolile dermatologice, psoriazis si alte afectiuni. Arata, practic, ca si o cabina de bronzat, verticala, si face parte din aparatele cu care a fost dotata Dermatologia odata cu mutarea in noul spatiu. Pacientii pot veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie, iar problemele de urgente, daca se duc la policlinica, vor fi tratate imediat.
In luna decembrie s-a terminat mutarea tuturor sectiilor in noua cladire, s-a achizitionat o parte din mobilier si urmeaza sa mai fie achizitionata si aparatura performanta de dermatovenerologie, in continuare, cu finantare de la Primaria Timisoara. Aproape 2 milioane de lei au fost dati pentru aparatura de la primarie, iar investitia in cladire, tot din fondurile primariei, a fost de 2.500.000 euro. Cladirea are peste 5.000 de metri patrati si este amenajata la standardele moderne actuale, asigurand cabinete de consultatii si saloane pentru pacienti dotate cu grupuri sanitare individuale – 33 de metri patrati are un salon cu trei paturi si grup sanitar individual.
La Spitalul Municipal Timisoara au loc 80.000 de consultatii in ambulator intr-un an, cu mentiunea ca un pacient poate fi consultat de mai multe ori, de mai multi medici.
„Speram intr-un aflux mai mare de pacienti, tinand cont de pozitia mai buna. Un cabinet este dotat si cu un ecograf de inalta performanta. Se va continua achizitionarea de mobilier si de aparatura”, spune Mazilu.
 

primaria timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1242 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006525 (s)