News Flash:

Clientii cu credite in franci elevetieni ies in strada

10 Iunie 2015
1135 Vizualizari | 0 Comentarii
franci
Grupul Clientilor cu Credite in CHF (GCCC) va organiza duminica un nou protest in Piata Victoria, dupa cele de la inceputul anului, intrucat bancile nu sunt interesate sa rezolve criza acestor imprumuturi, prin negocieri cu debitorii, si cere implicarea clasei politice prin adoptarea unei legi.
"Grupul Clientilor cu Credite in CHF organizeaza in data de 14 iunie 2015, orele 15:30-18:30, in Piata Victoriei, un miting prin care protesteaza fata de atitudinea pasiva a clasei politice in problema creditelor acordate in franci elvetieni, fata de atitudinea partinitoare a BNR-ului pentru a proteja institutiile bancare si, nu in ultimul rand, fata de dezinformarile si abuzurile sistemului bancar impotriva propriilor clienti", se arata intr-un comunicat al grupului format din circa 25.000 de membri.
Acesta a inceput pe 17 martie, alaturi de Asociatia Unilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), un proces de negociere cu sapte banci (Raiffeisen, Volksbank, Bancpost, Piraeus Bank, Banca Romaneasca, OTP si Credit Europe Bank) pentru 1.500 de persoane, in baza unei imputerniciri notariale.
Dintre acestea, doar Volksbank, in urma preluarii de catre Banca Transilvania, a inaintat clientilor o oferta concreta, prin care banca preia o parte din povara creditului.
"Desi autoritari si reticenti in prima faza, in urma insistentelor noastre, reprezentantii bancilor s-au intalnit cu noi, urmand ca pana la data de 30 iunie 2015, data la care expira mandatul, sa finalizam acest proces, indiferent de rezultatele acestuia. Din pacate, acest proces de negociere a demonstrat inca o data, cu fapte si documente concrete, lipsa de interes a institutiilor bancare de a rezolva criza creditelor in franci elvetieni, criza de aparitia careia sistemul bancar este singurul vinovat", se spune in comunicat.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1200 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008458 (s)