News Flash:

Civilizatia va intra în colaps. Ce va declansa sfarsitul

27 Aprilie 2018
1319 Vizualizari | 0 Comentarii
civ

Un studiu finantat de Centrul Spatial Goddard al NASA arata ca civilizatia industriala va intra in colpas in urmatoarele decenii. Motivul este simplu: greselile pe care omenirea le-a facut in trecut vor fi repetate.

Studiul cerut de NASA a analizat folosind modelul HANDY modul cum au decazut civilizatiile complexe.

„Caderea Imperiului Roman si a Imperiului Mongol, Maur sau Gupta, dar si a Imperiului Mesopotamian sunt dovezi ca civilizatiile avansate, sofisticate si complexe pot fi fragile si efemere”, se arata in studiul citat de „The Guardian”, scrie www.rawstory.com.

Cercetatorii au identificat cativa factori care trebuie luati in calcul – populatia, clima, apa, agricultura si energia. Acesti factori pot duce la colaps daca genereaza doua caracteristici sociale.

Studiul vorbeste de consumul excesiv de resurse care pune presiune pe capacitatea ecologica si stratificarea economica in bogati si saraci. Aceste fenomene sociale ar fi jucat un rol esential in colapsul altor imperii in ultimii 5.000 de ani.

„Surplusul acumulat nu este distribuit echilibrat in societate, dar e controlat de o elita. Marea masa, cea care produce bogatia, are alocata doar o portiune mica, sub nivelul de subzistenta”, mai arata studiu. Potrivit acestuia, reflectand la realitatea lumii de astazi, la avansul tehnologiei si eficientizarea agriculturii si industriei, colapsul este un lucru dificil de evitat.
Studiul arata ca bogatii nu vor simti prea devreme aceasta problema a societatii, deoarece ea va veni incet dinspre masele de oameni. Acestea vor avea din ce in ce mai multe probleme, iar, in final, vor trage toata societatea dupa ele.
Romanii si mayasii considerau ca nu vor avea niciodata probleme, daca ne bazam pe elite, dar societatile au intrat in colaps si au disparut.

Sursa: dcnews.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1111 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005906 (s)