News Flash:

Ciolos a discutat cu vicepremierii despre legea salarizarii, alegeri si strategia anti-saracie

9 Februarie 2016
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
ciolos
Legea salarizarii, organizarea alegerilor si strategia anti-saracie, initiativa care va fi lansata in zilele urmatoare, au fost temele de discutie pe care premierul Dacian Ciolos le-a abordat, marti dimineata, cu vicepremierii Vasile Dincu si Costin Borc.
"M-am intalnit de dimineata cu vicepremierii Vasile Dincu si Costin Borc. Am discutat temele care ne preocupa pe termen lung si unde avem de luat decizii strategice: legea salarizarii, organizarea alegerilor si strategia anti-saracie pe care ne pregatim sa o lansam zilele imediat urmatoare", a scris premierul Dacian Ciolos, marti, pe pagina sa de Facebook.
Vicepremierii, ministrul Muncii, ministrul Justitiei si reprezentantii confederatiilor sindicale vor forma un grupe de lucru care va elabora, intr-o luna, noul proiect al Legii salarizarii bugetare, care va cuprinde si criterii de performanta, anunta purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, pe 13 ianuarie.
"Vorbim de celebra Lege a salarizarii publice, care trebuie sa fie actualizata. Trebuie raspuns constrangerilor acestei legi, pentru ca in acest moment avem 110 clase de salarizare si dintre acestea 24 sunt deja suprapuse, ca urmare a majorarilor salariului minim, din 2010 pana acum, intr-un ritm accelerat. Avem nivele de salarizare care nu mai difera, pentru aceeasi functie, in ministere sau institutii diferite, dar care sunt cel putin la nivelul clasei de salarizare in aceeasi clasa, lipsesc criteriile de performanta, avem situatii in care salariile de baza ale persoanelor cu vechime in munca au ajuns sa fie mai mici decat ale debutantilor(...) si salariile celor cu studii superioare au ajuns sa fie la nivelul salariatilor cu studii medii", a spus Dan Suciu, el explicand ca aceste anomalii au aparut ca urmare a majorarii succesive a salariului minim din ultima perioada.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1104 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004571 (s)