News Flash:

Cine a stat in spatele ‘furtului secolului’ in vestul tarii. Printre hoti este si un tanar din Timisoara

23 Noiembrie 2018
1066 Vizualizari | 0 Comentarii

Politistii din Arad au reusit sa puna mana pe trei barbati care au fost implicati in lovitura spectaculoasa din urma cu doua luni de la Curtici.

Doi barbati de 34 de ani, din Arad, respectiv Santana, si unul de 28 de ani din Timisoara au fost cei care au pus la cale lovitura. Cei trei au fost ajutati de cativa hackeri, care au spart sistemul de supraveghere al unei firme in depozitele careia se afla cupru. Cei trei au trimis un mail prin care comandau in numele unei alte firme 414 tone de cupru, folosindu-se de acte false.

Metalul a fost scos din depozite cu ajutorul unor camioane pe baza unor documente false.

„Pentru efectuarea transportului, au fost asigurate 3 autotrenuri si remorci. In sprijin, ar fi avut un barbat de 34 de ani, din Santana si un altul de 28, din Timisoara. Impreuna, acestia s-ar fi deplasat succesiv la sediul societatii comerciale prejudiciate, unde ar fi incarcat in autotrenuri cele 414 tone cupru. „Marfa” a fost transportata initial la un depozit din localitatea Curtici, judetul Arad, iar ulterior, in localitatile Becicherecu Mic si Lovrin (judetul Timis), de unde urma sa fie comercializata. Pentru a ideplini aceste operatiuni, barbatul ar fi procurat documentatie falsa de transport, numere false de inmatriculare, copii de carti de identitate apartinand unor persoane fara nicio legatura in cauza si alte acte in vederea ingreunarii depistarii autotrenurilor„, a transmis IPJ Arad.

Cei doi barbati din Timisoara si Santana au fost deja retinuti de politistii aradeni pentru 24 de ore, in timp ce al treilea este deja arestat insa intr-un alt caz.

„Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, complicitate la inselaciune cu consecinte deosebit de grave, uz de fals, instigare la uz de fals, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, instigare la conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare, tractarea unei remorci cu numar fals de inmatriculare, instigare la tractarea unei remorci cu numar fals de inmatriculare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere, de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte autovehiculul respective„, transmis reprezentantii IPJ Arad.


barbati timisoara lovitura hackeri cupru acte false
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005251 (s)