News Flash:

Cine a fost pilotul Patrick Sondenheimer, comandantul zborului Germanwings 9525, considerat un erou in Germania

1 Aprilie 2015
1332 Vizualizari | 0 Comentarii
Patrick Sondenheimer
Patrick Sondenheimer, comandantulul zborului Germanwings 9525, este considerat un adevarat erou de catre utilizatorii retelelor de socializare online, in timp ce bunica aviatorului a cerut ca viata privata a familiei sa fie respectata.
Patrick Sondenheimer avea 34 de ani si era un tata iubitor, potrivit declaratiilor facute de bunica sa, relateaza CNN.
"Sunt devastata. Moartea lui a venit atat de brusc si intraga mea familie este in stare de soc", a declarat femeia, cerand ca presa sa respecte viata privata a familiei comandantului zborului 9525.
Sondenheimer este unul dintre cei 150 de oameni care au murit cand avionul Airbus A320 s-a prabusit in Alpii francezi, cand efectua cursa Barcelona - Dusseldorf.
Anchetatorii sustin ca Andreas Lubitz, copilotul avionului Germanwings, ar fi provocat intentionat prabusirea aeronavei in urma cu o saptamana, dar investigatiile continua, iar autoritatile incearca sa afle care a fost motivatia lui Lubitz.
Autoritatile nu au dat oficial publicitatii numele comandantului de zbor, iar in multe articole de presa germane el este identificat doar ca Patrick S., dar mai multe rude ale sale au confirmat numele complet al aviatorului pentru CNN.
Patrick Sondenheimer avea mai bine de 6.000 de ore experienta de zbor, era pilot al Germanwings din mai 2014 si lucrase la Lufthansa si compania Condor anterior, potrivit biroului de presa al Germanwings.
Pilotul era casatorit si avea doi copii, un fiu in varsta de trei ani si o fiica in varsta de sase ani, si a ales sa lucreze pentru Germanwings pentru a fi mai aproape de familia sa, potrivit The Independent care citeaza presa germana.
Intr-o transcriere publicata de presa, despre care se crede ca ar prezenta inregistrarea audio a ultimelor momente dinaintea prabusirii, Sondenheimer, al carui acces in cabina pilotilor ar fi fost blocat de copilot, dupa o pauza de mers la toaleta, se roaga de Andreas Lubitz sa il lase sa intre in cabina, in timp ce  avionul se apropia de stanci.
"Deschide naibii usa!", spune pilotul la un moment dat, pe o inregistrare de pe una dintre cele doua cutii negre ale avionului, potrivit unei relatari publicate de tabloidul german Bild.
Inregistrarea include si zgomotele unor puternice lovituri metalice care suna ca si cum cineva ar fi incercat sa sparga usa de la cabina pilotilor.
"(Patrick Sondenheimer, n.r.) merita Medalia de Onoare a Germaniei pentru incercarea sa eroica de a intra in cabina pilotilot", a declarat bunica acestuia pentru CNN.
Pe masura ce tot mai multe detalii apar referitor la ultimele momente ale zborului 9525, utilizatorii retelelor sociale online vorbesc despre pilot ca despre un erou, subliniind faptul ca numele copilotului, care in mentalul colectiv este deja sigur vinovat pentru accident, a captat atentia lumii, cand cel al eroului Patrick Sondenheimer ar merita de fapt sa fie amintit de mass media.
In weekend, tatal lui Sondenheimer si alti membri ai familiei au vizitat un loc special amenajat in memoria victimelor accidentului in Alpii francezi.
Francois Balique, primar al localitatii Le Vernet, s-a intalnit cu familia comandantului de zbor. Balique l-a descris pe tatal pilotului ca fiind un barbat daramat, care avea multe intrebari despre motivul prabusirii avionului.
Anchetatorii nu au spus multe despre pilot, dar au subliniat ca pare ca ar fi facut tot ce i-a stat in putere pentru a ajunge inapoi in cabina dupa ce a fost incuiat in afara ei.
Procurorul francez Brice Robin, din Marsilia, a declarat saptamana trecuta ca "lovituri violente ca si cum cineva voia sa darame usa" pot fi auzite pe inregistrarea audio.
"Probabil si-a dat seama de ceea ce se intampla, iar daca ar fi putut sa deschida acea usa, ar fi facut-o", a declarat Brice Robin. Mediafax.ro

patrick sondenheimer zborului 9525 sondenheimer
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004907 (s)