News Flash:

Cinci persoane au fost retinute in dosarul in care este cercetat si presedintele CJ Timis

11 Decembrie 2014
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Cinci persoane au fost retinute in dosarul in care presedintele CJ Timis, Titu Bojin, este cercetat sub control judiciar, un om de afaceri, consilierul judetean Marcel Mihoc si Teodor Gavris, fost director in CFR Calatori, fiind printre cei care vor fi dusi la instanta cu propunere de arestare.
In dosarul de coruptie privind atribuirea unor contracte, la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au avut loc audieri maraton, incepand de miercuri dupa-amiaza, la finalul carora procurorii au decis ca presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, sa fie cercetat sub control judiciar, pe o perioada de 60 de zile, incepand din 11 decembrie pana in 8 februarie 2015 inclusiv, iar alte cinci persoane sa fie retinute.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa transmis agentiei MEDIAFAX, ca in urma audierilor incepute miercuri, procurorii au dispus retinerea omului de afaceri George Didila, care controleaza mai multe societati, el fiind suspectat de instigare la abuz in serviciu, abuz in serviciu, dare de mita, instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii.
Procurorii au emis ordonante de retinere si pe numele lui Marcel Mihoc, consilier judetean in CJ Timis, cercetat pentru instigare la abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, precum si pentru Alexandru Teodor Gavris, director in cadrul Societatii Nationale de Transport Feroviar de Calatori. Arestat la domiciliu intr-un alt dosar, Gavris este acuzat de instigare la abuz in serviciu si abuz in serviciu.
In acelasi dosar au fost retinuti Gabriel Telu Protopopu, consilier in cadrul Corpului de Control al Directoratului de la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori, pentru abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu si instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, Daniel Ninel Cosmineanu, sef al Biroului Aprovizionare de la CFR Calatori Cluj, pentru luare de mita, folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si de abuz in serviciu.
Cei cinci retinuti urmeaza fie dusi la Tribunalul Bucuresti, instanta care va decide daca ei vor fi arestati sau cercetati sub control judiciar.
Presedintele CJ Timis este obligat, ca in perioada controlului judiciar, sa nu plece din tara fara incuviintarea procurorilor, sa mearga la DNA central ori de cate ori este chemat, sa se prezinte la Politia Remetea Mare in zilele stabilite cu politistii, sa anunte anchetatorii daca isi schimba locuinta, sa nu ia legatura cu celelalte persoane cercetate sau suspectate in cauza, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au facut perchezitii, miercuri, la sediul Consiliului Judetean Timis, la 17 primarii din judet si la Asociatia Dezvoltare Intercomunitara Apa-Canal Timis (care functioneaza in sediul CJ).
De asemenea, au fost facute perchezitii la locuinta presedintelui CJ Timis, Titu Bojin, din comuna Remetea Mare, la locuinta lui George Didila din Bucuresti, si la sediul firmei controlate de acesta, SC Ecomet West SRL, tot din Capitala.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006156 (s)