News Flash:

Cinci motive importante sa faci mai mult sex

17 Octombrie 2015
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
fa dragoste dupa nastere
Daca vreti sa fiti mai mereu bine dispusi si sa aveti un risc mai mic sa facetiatacuri de corddisfunctii sexuale, incercati sa aveti o viati sexuala regulata. Pe langa beneficiile amintite, aveti sanse sa traiti mai mult si sa suferiti mai rar de infectii respiratorii.

Specialisti citati de publicatia britanica „Daily Mail” fac o trecere in revista a numeroaselor studii care s-au efectuat in legatura cu diferitele boli pe care le influenteaza viata sexuala.

1. Scade riscul cancerului de prostata

Zeci de mii de europeni sunt afectati in fiecare an de cancerul de prostata. Studii facute de cercetatori de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arata ca „barbatii care au avut o viata sexuala regulata timp de 50 de ani sunt mai putin expusi riscului de a avea cancer de prostata”. Ei au urmarit, timp de 5 ani, 1.000 de barbati cu varste cuprinse intre 55 si 75 de ani si au descoperit ca cei care au facut sex mai putin de o data pe saptamana aveau un risc dublu de a suferi din cauza disfunctiilor de erectie decat cei care au facut sex cel putin o data pe saptamana. Cercetatorii sugereaza ca in special barbatii mai in varsta beneficiaza cel mai mult de pe urma sexului. „Putem afirma cu certitudine ca sexul regulat protejeaza barbatii mai in varsta de prostata”, spune medicul Geoffrey Hacket.

2. Mentine pofta de viata la femei

Estrogenul este cheia succesului pentru viata sexuala a unei femei. Studii facute in SUA arata ca, la menopauza, femeile care au facut sex in fiecare saptamana au nivelul de estrogen de doua ori mai mare decat cele care s-au abtinut.

„Sexul regulat creste producerea estrogenului. Facand mai mult sex, poate sa scada riscul de atrofiere vaginala, care poate aparea in timp”, spune Peter Bowen Simkins, ginecolog la London Women’s Clinic.

Femeile active sexual in relatiile de lunga durata sunt mai putin deprimate decat cele care nu au facut sex, arata un studiu american, publicat de „Archives Of Sexual Behaviour”, care a urmarit 300 de femei.

3. Reduce riscul de a face un infarct 

Ideea ca barbatii sunt mai expusi riscului de a face un atac de inima in timpul actului sexual este o conceptie gresita, spun expertii.

Peter Weisberg, director la British Heart Foundation, spune ca nu exista nicio dovada ca barbatii de 40-50 de ani care au facut sex regulat prezinta risc mai mare sa faca atacuri de inima.

„Pentru inima, sexul este o alta forma de exercitiu”, spune dr. Graham Jackson. Este echivalent cu o plimbare de peste un kilometru sau urcarea si coborarea unor scari. Un studiu realizat de Universitatea Queens din Belfast arata ca daca faci sex de trei ori pe saptamana poti injumatati sau chiar elimina riscul producerii infarctului.

4. Aduce buna dispozitie datorita hormonilor eliberati

Studiile arata ca sentimentul „de bine” care apare cand faceti dragoste tine mai mult de „chimicale” decat de abilitatile sexuale.

„In timpul actului sexual si al orgasmului se elibereza un cocktail de endorfine (responsabile de buna dispozitie) si hormoni”, spune profesorul Nadir Farid, endocrinolog.

Oxytocina, un hormon eliberat in timpul si dupa o partida de sex, ii face pe parteneri mai generosi, mai calmi si induce starea de somnolenta.

5. Intareste imunitatea

Sexul poate creste imunitatea, scazand riscul de a face raceli si gripe. Daca faci sex o data sau de doua ori pe saptamana creste nivelul imunoglobulinei A, in saliva si mucoasa nazala, care ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor respiratorii.

Intr-un studiu, in care cercetatorii au intrebat 11 voluntari cat de des fac sex si le-au masurat nivelul de imunoglobulina din saliva, s-a ajuns la concluzia ca cei care faceau sex o data pe saptamana aveau o crestere usoara, comparabil cu cei care nu au facut deloc. Insa cei care au facut dragoste mai des aveau un nivel cu 30% mai ridicat de imuno globulina A. (sursa: doctorulzilei.ro)

disfunctii sexuale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004829 (s)