News Flash:

Cinci candidaturi pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Box

30 Decembrie 2015
1337 Vizualizari | 1 Comentarii
box
Vasile Citea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc, Marian Simion si Adrian Diaconu sunt cei cinci candidati inscrisi in lupta pentru postul de presedinte al Federatiei Romane de Box, detinut de Leonard Doroftei pana la data de 13 noiembrie, au confirmat pentru AGERPRES surse din cadrul FR Box.
Adunarea Generala extraordinara de alegeri este programata pentru data de 14 ianuarie 2016, ora 11,00, la Hotel ''Sport'' din cadrul Complexului Sportiv National ''Lia Manoliu''.
Vasile Citea a fost vicepresedintele Federatiei Romane de Box, Mihai Craiu a fost presedinte de onoare al federatiei, iar Mihai Lauruc a fost antrenorul lui Lucian Bute la amatori, in perioada 1999-2003. Marian Simion a castigat medalia de bronz la JO de la Atlanta 1996 si ceea de argint la JO de la Sydney 2000, fiind campion mondial la semimijlocie in 1999. El a activat si ca antrenor al lotului national de box. Adrian Diaconu, vicecampion mondial de amatori la categoria mijlocie, a fost campion mondial WBC la categoria semi-grea.
Leonard Doroftei a demisionat, la 13 noiembrie, dupa trei ani de la instalarea in functie.
Fostul campion mondial WBA si-a explicat decizia prin faptul ca nu mai doreste "cearta si polemici", precizand ca FR de Box are nevoie de liniste pentru a depasi problemele cu care se confrunta in ultimul timp. "Am petrecut la conducerea Federatiei Romane de Box trei ani lungi, cu bune si rele. Au fost destule greutati, dar am trait si multe momente placute, cand sportivii nostri au revenit la marile competitii internationale, ba mai mult, s-au intors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul sa pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc cearta si polemici. Federatia Romana de Box are nevoie si de liniste, sau mai ales de asta, pentru a depasi mai usor problemele cu care se confrunta acum", a afirmat Doroftei in comunicat.
El a mentionat ca nu exclude ca in viitor sa revina la conducerea boxului romanesc.
In ultima perioada, fostul campion mondial si european la amatori a fost criticat de mai multi reprezentanti ai boxului romanesc, printre acestia numarandu-se si Adrian Lacatus, antrenorul lotului national feminin, care a afirmat ca ''Doroftei a fost un bun sportiv, dar presedinte niciodata''.
De asemenea, Robert Baeatu, antrenor de box la Olimpia Bucuresti, fost secretar general la FR Box, anunta la 22 octombrie ca au fost stranse 64 de semnaturi pentru demiterea lui Doroftei.
Leonard Doroftei (45 ani), fost campion mondial si european la amatori, dar si campion mondial la profesionisti (categoria usoara, WBA), a fost ales presedinte ale Federatiei Romane de Box in noiembrie 2012.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005602 (s)