News Flash:

”Ciclonul-bomba” a lovit estul Canadei si Statele Unite I Aproximativ 4.000 de zboruri au fost anulate si 17 persoane au murit

5 Ianuarie 2018
914 Vizualizari | 0 Comentarii
iarna new york 91777500

O furtuna puternica a provocat haos in nord-estul Statelor Unite si estul Canadei, provocand pana la 17 decese, meteorologii avertizand ca temperaturile in aceasta zona urmeaza sa scada abrupt in urmatoarele zile, informeaza BBC News si The Associated Press.
Furtuna, cunoscuta drept un "ciclon-bomba", un termen neoficial pentru ceea ce se numeste ciclogeneza exploziva, a inceput joi si va continua sa afecteze estul continentului nord-american si in cursul weekendului.

In zona orasului Boston este de asteptat ca startul de zapada sa ajunga pana la 45 de centimetri de zapada, iar apele involburate au inundat deja unele zone de coasta.

Dupa incetarea ninsorilor, temperaturile vor scadea puternic in conditiile in care o masa de aer polar dinspre Polul Nord se indreapta spre estul Canadei si nord-estul SUA.


Expertii avertizeaza ca vineri si sambata, in unele zone din Statele Unite, se vor inregistra temperaturi minimei record.

Aproximativ 60 de milioane de persoane locuiesc in zona afectata de furtuna, avertizarile de vreme severa vizand coasta de nord-est a Statelor Unite, din Maine si pana in Georgia.
Furtuna a produs ninsori pe toata coasta atlantica a SUA, pana in sud, in statul Florida.

Serviciul american de meteorologie a transmis ca "pe langa ninsorile abundente, intensificarea furtunii va duce la cresterea vitezei vantului, producand conditii de viscol in regiunile de coasta din New England".

Saptesprezece persoane au decedat din cauza temperaturilor scazute pe teritoriul american, potrivit The Associated Press.

Autoritatile au inchis scolile din orasele New York, Philadelphia, Boston, dar si din diverse localitati din statele Maryland, Virginia, Carolina de Nord si Carolina de Sud.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1276 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006902 (s)