News Flash:

Chimenul negru face minuni in hipertensiune

14 Aprilie 2016
2347 Vizualizari | 0 Comentarii
chimen
Hipertensiunea sau tensiunea arteriala crescuta este o afectiune frecventa in care sangele exercita o presiune exagerata asupra peretilor arteriali, ceea ce poate duce la complicatii precum boli cardiaceaccidente vasculare cerebrale siinsuficienta renala. Hipertensiunea poate fi consecinta mai multor conditii si afectiuni diverse sau poate reprezenta ea insasi o afectiune.
Valorile tensiunii arteriale variaza si inregistreaza cresteri si scaderi moderate ca raspuns la diferite situatii. De exemplu, tensiunea arteriala va creste in timpul unui efort fizic sustinut pentru a asigura un flux adecvat de sange arterial (oxigenat) catre toate celule organismului. De asemenea, tensiunea arteriala poate creste in situatii stresante. Tensiunea arteriala este de obicei mai scazuta in timpul somnului si in perioadele de relaxare.
Ca regula, adultii ar trebui sa aiba tensiunea arteriala mai mica de 140/90 mm Hg. In plus, ultimele ghiduri medicale considera ca masuratori repetate mai mari de 120/80 mm Hg reprezinta prehipertensiune, care ar trebui monitorizata regulat si tratata la nevoie pentru a preintampina cresterea tensiunii arteriale.
Samanta neagra de chimen are capacitatea de a normaliza tensiunea arteriala la pacientii hiper­tensivi, salvandu-i de la accident vascular cere­bral. Pentru scaderea tensiunii, sa ia o lingurita de seminte de chimen negru rasnite, se oparesc cu 200 ml apa clocotita, se infuzeaza pana la racire. Se consuma ceaiul in fiecare zi, pe stomacul gol, nestrecurat, dupa care se mananca 2 catei de ustu­roi. Se poate combina infuzia cu una din tincturile descrise mai sus.

hipertensiunea boli cardiace insuficienta renala
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004844 (s)