News Flash:

Cherif Kouachi, unul dintre suspectii in atacul armat de la Charlie Hebdo, era hotarat sa moara ca martir in Irak - VIDEO

8 Ianuarie 2015
1347 Vizualizari | 0 Comentarii
Cherif Kouachi
O acheta efectuata de jurnalisti pentru emisiunea "Pièces à conviction" difuzata de France 3 in 2005 arata cat de hotarat era unul dintre cei trei suspecti in atacul asupra saptamanalului Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, sa moara ca martir in Irak, relateaza Le Parisien, in editia electronica.
Kouachi, in prezent in varsta de 32 de ani, nu vorbeste direct, dar mai multe citate, extrase in mod vizibil din cadrul audierilor, arata ca acesta era hotarat sa moara ca martir in Irak.
Tanarul este prezentat ca un "elev sarguincios" al lui Farid Benyettou, un predicator din al XIX-lea arondisment al Parisului, care pregatea voluntari dispusi sa plece pentru a lupta in Irak, inainte ca filiera sa sa fie destructurata. In cursul audierilor, Kouachi a rezumat continutul acestor "invataturi": "Farid mi-a spus ca scrierile religioase ofera dovezi ale binefacerii atentatelor sinucigase. Este scris ca este bine sa mori ca martir".
Pregatirea sa pentru lupta se face in mod "amator", subliniaza jurnalistii: "Doua-trei alergari in parcul Buttes-Chaumont; o intalnire fugitiva cu asa-zisul specialist in arme care ii arata cum se manuieste un Kalasnikov". "Gratie sfaturilor lui Farid, indoielile mele s-au etompat. Ma temeam, dar nu ii spuneam. Este evident ca Farid m-a influentat in decizia mea de a pleca, in sensul in care a oferit o justificare mortii mele apropiate", povestea Cherif Kouachi.
Tanarul isi cumparase un bilet catre Siria inainte de a fi arestat si condamnat la trei ani de inchisoare, dintre care 18 luni cu suspendare. Mediafax.ro

Galerie Video

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007343 (s)