News Flash:

Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen, a fost deschis astazi la Timisoara

23 Octombrie 2015
1561 Vizualizari | 0 Comentarii
oncogen
„Astazi, in Timisoara, se arboreaza un drapel al sperantei asteptat de atatia oameni inlacrimati in tara noastra si nu numai”, a spus mitropolitul Banatului IPSS Ioan.
Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului – OncoGen – s-a deschis vineri, de dimineata, dupa ani si ani in care au fost avansate diferite termene pentru inaugurarea sa. OncoGen este primul centru de cercetare in domeniul terapiilor genice cu dotari de ultima generatie din Romania. 
„Am inteles ca aici obiectul cercetarii vor fi celulele, genele oamenilor. Iata ce inseamna cercetarea, De ce atat de mare spatiul? Pentru ca celula este un univers. Pentru a include un univers iata ca a trebuit un spatiu atat de modern si atat de bine realizat. Poate sa uniti centrul sperantei, pentru ca astazi in Timisoara se arboreaza un drapel al sperantei asteptat de atatia oameni inlacrimati in tara noastra si nu numai. Sa dea Bunul Dumnezeu sa se blocheze intr-o zi canalele de stiri printr-o informatie data de aici ca s-au descoperit mari interventii pentru aceasta boala”, a spus mitropolitul Banatului IPSS Ioan.
„N-am vrut sa inventam apa calda, am copiat pur si simplu un institut de cercetari din Germania, de la Ulm, care avea aceeasi structura ca si noi”, spune profesorul Virgil Paunescu, managerul de proiect OncoGen.
„In calitate de colaboratori ne raliem la ceea ce s-a realizat prin aceasta sectie de cercetari oncologice ca sa putem atinge nivelul pe care ni-l dorim”, a spus presedintele Consiliului Judetean Timis Titu Bojin.
„Ma bucura foarte mult ca s-a finalizat acest proiect si pentru ca ii stiu inceputurile, dificultatile. Il felicit pe domnul Paunescu ca a avut luciditatea sa „nu descopere apa calda”, ci ca s-a inspirat din performantele altora. Imi exprim speranta ca si Institutul Oncologic va incepe sa se construiasca prin implicare guvernamentala”, a spus primarul Timisoarei Nicolae Robu.
Obiectivul final al Centrului OncoGen este dezvoltarea unui pol de competenta stiintifica si tehnologica la standarde europene pentru diagnostic, tratament si preventie, cu o echipa de cercetare multidisciplinara, activitatea de cercetare fiind orientata spre translatarea rezultatelor cercetarii in terapii avansate. In cadrul Centrului OncoGen au fost create 15 noi laboratoare de cercetare, dotate cu echipamente de varf, ceea ce va asigura premisele desfasurarii unei activitati de cercetare de nivel european. Centrul este singurul de acest tip din estul Europei. Includerea Centrului Oncogen in reteaua internationala de centre cu dotari similare va facilita derularea de studii clinice multicentrice pentru dezvoltarea de tratamente inovatoare in cancer si bolile cronice degenerative. In acest centru se urmareste promovarea cercetarii cu potential aplicativ in domeniul terapiilor avansate cu celule stem umane in medicina regenerativa si pentru obtinerea de produse imunoterapeutice bazate pe tehnologii moderne de biologie moleculara. Cele patru directii de cercetare promovate in centrul OncoGen: Terapii avansate in cancer - Biologia celulelor tumorale, Medicina regenerativa - Studiul celulelor stem adulte, Sanatate si factori de mediu, si Imunoterapii. Centrul va beneficia de expertiza stiintifica a unui nucleu de 25 de cercetatori. Constructia si dotarea Centrului de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului s-au realizat in perioada 2010-2015, pe baza finantarii prin Programul operational sectorial. Valoarea totala a proiectului a fost de 54.389.610 lei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005802 (s)