News Flash:

Celebra taxa de tranzit ramane in vigoare in acest an la Timisoara

9 Ianuarie 2015
1364 Vizualizari | 0 Comentarii
Celebra taxa de tranzit pentru autovehiculele de transport marfa peste 7,5 tone a intrat in vigoare in anul 2014 la Timisoara, dupa mai multe incercari ale autoritatilor locale de a introduce o astfel de taxa pentru a descuraja trecerea masinilor de mare tonaj prin oras si pentru a pune presiune pe guvernanti sa realizeze soseaua de centura, din care avem doar un mic tronson la ora actuala. Pana acum n-a platit-o nimeni, dar au fost aplicate cateva amenzi pentru tranzitarea orasului pe alte trasee decat cel permis...
Conform variantei aprobate in cele din urma de alesii locali timisoreni, taxa de tranzit, in valoare de 200 de lei pentru fiecare tranzitare, ar trebui sa fie platita de cei cu autovehicule de transport marfa peste 7,5 tone care traverseaza municipiul Timisoara cand ar putea sa nu treaca prin oras pentru a ajunge la destinatie, folosind tronsonul de sosea de centura existent la ora actuala.
Printr-o hotarare de consiliu local din 2013 s-a stabilit ca cei 200 de lei sa fie achitati practic de catre transportatorii care tranziteaza Timisoara pe traseul str. Gheorghe Adam (de la intersectia cu Calea Dorobantilor) – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului si retur.
„Ruta ocolitoare pe acest tronson este urmatoarea: Calea Dorobantilor (de la intersectia cu str. Gheorghe Adam) – DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersectia cu str. Amurgului) si retur. Tranzitul reprezinta trecerea vehiculelor care transporta marfa pe teritoriul Timisoarei fara alte stationari decat cele strict necesare pentru schimbarea directiei. Nu sunt in tranzit vehiculele care aduc/ preiau marfa in/ din Timisoara”, potrivit HCL 638/2013 privind procedura de administrare a taxei de tranzit, scrie tion.ro.
Seful Directiei Fiscale a Municipiului Timisoara, Adrian Bodo, spune ca pana acum nu a fost niciun platitor, in 2014, dar ca scopul introducerii acestei taxe a fost descurajarea tranzitarii orasului de catre transportatorii care au o alternativa.
Politistii locali au impartit totusi cateva amenzi, in cursul anului trecut, pentru nerespectarea respectivei hotarari de consiliu local.
Politia Locala a aplicat 12 sanctiuni pentru nerespectarea HCL 638/2013 privind procedura de administrare a taxei de tranzit in 2014.
Tranzitarea municipiului Timisoara fara achitarea taxei se sanctioneaza cu amenda de 2.500 de lei.

gheorghe adam
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1302 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006880 (s)