News Flash:

Cele mai bune solutii pentru o detoxifiere reusita recomandate de Dr. Oz

11 Ianuarie 2016
1811 Vizualizari | 1 Comentarii
detoo
Detoxifiere nu inseamna infometare, ci ajutorul pe care-l oferi organismului ca sa elimine eficient toxinele acumulate. El face acest lucru in mod natural, insa cu ajutorul unor solutii acest proces poate sa fie mai intens. Iata care sunt cele mai importante reguli pe care trebuie sa le respecti pentru a urma o detoxifiere si a obtine rezultate bune:

1. Alimente pe care trebuie sa le elimini din dieta

In orice cura de detoxifiere este bine sa inlaturi din meniul tau alimentele procesate, carnea, dulciurile, lactatele, produsele fainoase, bauturile carbogazoase, alcoolul, ouale, produsele cu faina alba rafinata si cofeina pentru a ajuta organismul sa lucreze si sa elimine toxinele. 

2. Alimente pe care te poti baza in timpul detoxifierii

Principalele grupe alimentare pe care trebuie sa te bazezi atunci cand esti la detoxifiere sunt legumele si fructele, cat mai des folosite in stare cruda sau sub forma de sucuri/smoothie-uri. Astfel, vei asigura corpului nutrienti importanti pentru a avea energie. Daca incluzi si mancarea gatita in meniul tau este recomandat ca aceasta sa fie preparata intr-un mod cat mai simplu, fara carne si ingrediente cu un continut ridicat de grasimi saturate. De exemplu, legumele le poti face simplu la abur sau inabusite, fara grasime. De asemenea, supele de legume sunt recomandate in aceasta perioada.

3. Include in meniu cele mai bune fructe pentru detoxifiere

Printre cele mai bune fructe pe care le poti folosi in detoxifiere se numara strugurii, merele si lamaile.

4. Include in special anumite legume

Cele mai importante legume sunt morcovii, sfecla, varza, broccoli si verdeturile (patrunjel, spanac, marar, telina). Nu uita ca verdeturile trebuie sa ocupe locul fruntas in salata, asa ca asigura-te ca mananci zilnic legume cu frunze verzi. Acestea au o cantitate mare de clorofila care hraneste bacteriile bune din intestin, inmultindu-le in defavoarea celor rele.

5. Nu uita de superalimente

Un alt ajutor vine din partea pudrelor din orz verde, spirulina, chlorella sau iarba de grau care au un aport insemnat de minerale si clorofila, purificand sangele.

Amesteca o lingurita cu pudra intr-un pahar cu apa si zeama de lamaie. De asemenea, poti sa le pui in smoothie-urile pe care le prepari. 

6. Consuma multa apa plata si ceaiuri medicinale neindulcite

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este consumul ridicat de apa plata si ceaiuri din plante medicinale pe care nu este recomandat sa le indulcesti cu nimic.

7. Reguli de respectat inainte de a te apuca de detoxifiere

Cu doua zile inainte de a incepe cura de detoxifiere este recomandat sa elimini anumite alimente din dieta: cafeina, zahar, carne rosie, lactate si orice alimente procesat. Consuma doar fructe, legume si proteine slabe.

De asemenea, in fiecare dimineata, imediat dupa ce te-ai trezit bea doua pahare cu apa calduta amestecata cu zeama de lamaie si ghimbir razuit. Seara, inainte de culcare este recomandat sa bei un ceai din plante medicinale. 

8. Sucuri recomandate pentru purificarea organismului si intarirea lui

Sucul de struguri pe care poti sa-i storci intregi.

Sucul de mere. Se storc merele intregi, bine spalate in prealabil.

Limonada cu miere de albine.

Sucurile simple de legume: morcovi, spanac, patrunjel, sfecla rosie, broccoli.

Sucul de morcovi combinat cu suc de sfecla rosie si suc de patrunjel.

Sucul de morcovi combinat cu suc de sfecla rosie si spanac.

Sucul de morcovi combinat cu suc de germeni de lucerna si patrunjel.

Sucul de morcovi combinat cu suc de spanac, telina si patrunjel.

Sucul de iarba de grau combinat cu suc de germeni de lucerna.

Sucul de varza.

9. Nu te arunca pe mancare imediat ce ai terminat detoxifierea!

Esti la finalul curei de detoxifiere, insa nu inseamna ca trebuie sa te arunci pe toate alimentele nesanatoase pe care le consumai inainte. Este important sa integrezi obiceiurile sanatoase pe care le-ai urmat in regimul tau zilnic, astfel incat sa renunti treptat la alimentele nocive. (sursa: eva.ro)

 


detoxifiere
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1371 (s) | 32 queries | Mysql time :0.018852 (s)