News Flash:

Cele mai bune plante si produse pentru DETOXIFIEREA FICATULUI

18 Mai 2014
1747 Vizualizari | 0 Comentarii
Ficatul este unul din cele mai importante organe, iar din anumite puncte de vedere cel mai important. Se spune ca poti infrunta orice boala si ai sanse reala sa te faci bine si sa te recuperezi, daca ai un ficat sanatos. In consecinta este bine sa stii cum se face detoxifierea naturala a ficatului si sa aplici aceste metode, din cand in cand.
Un mare avantaj este faptul ca ficatul, desi este supus la o continua agresiune de la alimente, la noxe, medicamente, oboseala, alcoolul si stres, are o capacitate uimitoare de a se regenera, pentru faptul ca este foarte bine vascularizat. Aceasta face ca orice demers de detoxifiere naturala a ficatului sa fie un proces rapid si eficient.
Numeroase cercetari demonstreaza ca functiile extrem de complexe ale ficatului, de la cele metabolice pena la cele secretorii, pot fi ameliorate substantial cu ajutorul unor planuri de detoxifiere naturala a ficatului. Iata care sunt cele mai bune produse pentru detoxifierea naturala a ficatului si cum se aplica acestea:
Rostopasca
Aceasta este o planta medicinala cunoscuta de sute de ani pentru capacitatea sa binefacatoare. Rostopasca are efecte tonice si de drenare, stimuland activ regenerarea celulelor hepatice. Rostopasca are si un puternic efect antiviral, fapt care o recomanda in hepatitele virale, sub forma de infuzie, de pulbere sau de tinctura. Rostopasca este activa in detoxifierea naturala a ficatului gras si in cazul afectiunilor biliare, dischinezii biliare sau afectiuni ale vezicii biliare.
Armurariul
Armurariul este o planta care seamana cu scaietii, cu flori rosiatice care fac seminte cu gust amarui. Semintele contin substante cu o extraordinara actiune benefica asupra ficatului. Armurariul are proprietati hepatoprotectoare, antiinflamatoare, regeneratoare si antioxidante. Efectul hepatoprotector se datoreaza silimarinei, o substanta activa din compozitia plantei, care inhiba patrunderea toxinelor in celula hepatica. In hepatita sau in insuficienta hepatica, infuzia ajuta celula hepatica sa se regenereze si topeste grasimea de pe ficat. Armurariul este unul din cele mai bune tratamente naturiste pentru detoxifierera ficatului, dar cu toate acestea nu este bine sa urmezi un tratament fara sfatul medicului. Si dischinezia si litiaza biliara se trateaza cu tinctura de armurariu, care poate fi procurata de la magazinele naturiste.
Isopul
Isopul este un excelent antibiotic si o adevarata comoara terapeutica pentru organism. Cura cu isop ajuta la eliminarea grasimilor din ficat si usureaza procesul de metabolizare a alimentelor. Isopul are un compex de minerale active: calciu, fier, potasiu, mangan, cupru, alaturi de zaharuri, de taninuri, de glucide si de flavonoide. Este foarte activi in suferintele virale, in congestia grasa a ficatului, in detoxifierea celor care conuma mult alcool si in prevenirea agravarii unor afectiuni heptatice.

Sunatoarea
In compozitia plantei au fost identificati 15 compusi, printre care acidul valerianic, saponine, colina, rutina, uleiul volatil, care atribuie sunatoarei puteri vindecatoare pentru un numar impresionant de boli pe care le trateaza. Planta salvatoare actioneaza ca sedativ, antiseptic, cicatrizant, antiinflamator hepatic si intestinal, antibiotic, revigorant si ca remineralizant. Pentru hepatita cronica si acuta, dar si ca tratament adjuvant si preventiv, sunatoarea este de un real folos, deoarece protejeaza ficatul de procesele distructive.
Mierea
Pe langa toate aceste plante cu efect medicinal cunoscut un real suport in sustinerea functiei hepatice are si mierea. Una din marile calitati este aceea de a favoriza eliminarea toxinelor. Sunt benefice mineralele (fosfor, fier, sodiu, magneziu, siliciu), acizi (formic, acetic, citric, malic), hidrati de carbon, pe care mierea ii contine si care fiecare in parte este necesar pentru unele din procesele chimice complexe care au loc in ficat.

ficatul rostopasca armurariul isopul sunatoarea mierea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005797 (s)