News Flash:

Cele mai bune cure de detoxifiere a colonului

27 Martie 2016
1069 Vizualizari | 0 Comentarii
detoox
Cura de detoxifiere a colonului are urmatoarele beneficii asupra organismului:
1. Sistemul digestiv functioneaza mai eficient
Prin curatarea colonului se elimina alimentele care nu sunt digerate, facand loc pentru o buna absorbtie a nutrientilor. Daca resturile de mancare nedigerate raman in corp prea multa vreme, atunci se creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor si bolilor. Astfel, o detoxifiere a colonului impiedica acest lucru sa se intample.
2. Se previne constipatia
Constipatia – mai ales daca este cronica – cauzeaza o functionare lenesa a sistemului digestiv, ceea ce determina ca resturile alimentare sa ramana mai mult timp in organism. Din aceasta cauza este foarte probabil ca toxinele sa fie eliberate in circulatia sangelui, sa apara boli sau iritatii, de genul hemoroizilor sau varicelor.
3. Creste energia
Eliberarea toxinelor din corp ajuta la economisirea energiei folosite de intestine pentru a elimina reziduurile alimentare si o canalizeaza pe celelalte parti ale corpului. Persoanele care au facut o cura de detoxifiere a colonului spun ca li s-a imbunatatit circulatia sangelui, au un somn mai odihnitor si un plus de energie.
4. Mareste absorbtia in corp a vitaminelor si nutrientilor
Un colon curat permite doar apei, vitaminelor si nutrientilor sa fie absorbite in sange.
5. Cura de detoxifiere a colonului e un prim pas spre pierderea in greutate
Curatarea colonului are ca efect accelerarea matabolismului si pierderea in greutate, cu conditia sa fiti atente la alimentatie.
6. Scade riscul de cancer de colon
Toate toxinele pe care le mancam sau bem se absorb prin pielea noastra si ajung sa fie procesate de sistemul gastro-intestinal si ficat. Daca nu sunt eliminate rapid din corp pot avea efecte dezastruoase, cum sunt chisturile, polipii si cancerul de colon si tract gastro-intestinal.
7. Creste fertilitatea
Grasimea este bogata in estrogen, si daca este consumata prea mult, sa ramaneti insarcinate poate deveni o problema, deoarece aceasta se poate depune pe colon si poate apasa pe uter sau pe organele reproducatoare.De aceea, o detoxifiere a colonului scapa corpul de chimicalele si toxinele care pot afecta ovulele.
8. Mentine echilibrul PH-ului in sange
Alimentele care creeaza blocaje in colon sunt cele care produc acid, in special cele bogate in proteine fara suficiente fibre. Asta conduce la inflamarea tesutului colonului si ii reduce abilitatea de a-si face treaba. De aceea este bine sa consumam apa, minerale si vitamine care sa treaca prin sistemul nostru circulator. Daca lasam bacteriile, parazitii si fecalele sa intre in sange, atunci PH-ul se va dezechilibra.
In curele pentru detoxifierea colonului se recomanda sa se consume urmatoarele alimente:
1. Mere, suc si otet de mere
Merele sunt bogate in fibre, niste nutrienti cunoscuti pentru efectele benefice asupra digestiei, si pectina, un compus de carbohidrati care actioneazaza precum un agent de ingrosare asupra intestinelor. Cand este luata in doze terapeutice, pectina elimina toxinele si intareste peretii intestinali.
2. Avocado
Fructele de avocado unt foarte bune pentru detofixiere si digestie, datorita fibrelor pe care le contin, solubile si insolubile, in proportie de 1/3. Fibrele solubile absorb apa impreuna cu celelalte substante digerate, usurand tractul intestinal, iar cele insolubile ajuta la miscarile bolului alimentar, curatand astfel colonul.
3. Semintele de in si chia
Ambele tipuri de seminte sunt bogate in grasimi si fibre care ajuta la o digestie sanatoasa si un colon curat. Contin si acizi omega-3, care au efectul de a reduce inflamatia si de a proteja peretii intestinali.
4. Apa cu sare de mare
Un colon hidratat este un colon sanatos. De aceea, expertii recomanda sa se bea multa apa, in care puteti adauga si sare de mare care ajuta la detoxifiere.
5. Alimente fermentate (iaurt, chefir, muraturi)
Puteti crede sau nu, dar exista bacterii in mancarea fermentata care au un efect foarte bun asupra organismului si colonului. Fara ele, anumiti nutrienti nu sunt sintetizati, toxinele nu se elimina si micro-organismele care dezvolta boli se pot instala in sistemul digestiv. Pe scurt, aceste bacterii dau energie celulelor din colon sa isi faca treaba.

constipatia avocado
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006298 (s)