News Flash:

Cel mai vechi hotel din Arad, in care au concertat Franz Liszt si Johann Strauss fiul, a fost vandut

12 Octombrie 2017
929 Vizualizari | 0 Comentarii
hotel
Hotelul Ardealul din centrul Aradului, in care au concertat Franz Liszt si Johann Strauss fiul, a fost vandut, in octombrie, cu aproximativ un milion de euro, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Hotelul Ardealul, cel mai vechi din orasul Arad, a fost scos de mai multe ori la vanzare de catre proprietari, in ultimii ani.
La inceputul lunii octombrie, hotelul clasificat cu o stea a fost vandut cu aproximativ un milion de euro.
Noul proprietar nu a cumparat intreaga cladire, ci doar intrarea in hotel, aflata la parter, si cele doua etaje ale imobilului, in care functioneaza unitatea hoteliera. Restul spatiilor comerciale de la parter nu au fost vandute.
Hotelul Ardealul, cu denumirea istorica de "Grand Hotel Crucea Alba" a fost fondat in anul 1841. Monumentul istoric a fost construit de Franz Mahler pe locul unui han din secolul al XVIII-lea.
De-a lungul timpului, hotelul a gazduit personalitati marcante ale vietii cultural-artistice ale vremii, printre care George Cosbuc, I.L.Caragiale, Octavian Goga, George Enescu, Jules Massenet, Francois Copee, Andy Endre si Arany Janos.
De asemenea, in sala de festivitati a hotelului au concertat Franz Liszt (1846), Johann Strauss fiul (1847), Johannes Bramms (1879) sau Pablo Cassalis (1912).
Hotelul Ardealul a fost restaurat in anul 1974 si are o capacitate de 205 de locuri. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1314 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007654 (s)