News Flash:

Cel mai delicios si simplu preparat pe care il poti face, pentru 4 persoane cel putin, din NUMAI 5 ingrediente absolut banale!

29 August 2016
917 Vizualizari | 0 Comentarii
preparat bun
Ingredientele principale pentru omleta spaniola sunt ouale si cartofii. Unii mai adauga ceapa, chorizo, ton sau legume. Frumusetea ei in asta consta: ca e versatila! O faci repede, cu minimum de efort, din ingrediente ieftine. O poti servi calda sau rece. Ca aperitiv, mic-dejun sau chiar si pranz rapid la birou. O simplitate delicioasa pe care nu vei regreta ca ai facut-o!
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 35 min
Gata in: 45 min
INGREDIENTE
– 500 g cartofi
– 5 oua mari
– 1 ceapa
– 5 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
PREPARARE
1. Pune apa la fiert intr-o oala mare. Curata si taie cartofii (cum vrei: cuburi ca pentru tocana sau felii ca pentru prajit) si arunca-i in apa clocotita, 5-7 minute. Intre timp, taie si caleste ceapa in 2 linguri de ulei, vreo 5 minute.
2. Scurge cartofii (atentie, sa nu ii fierbi mai mult decat e cazul) si adauga-i peste ceapa. Caleste-i, intorcandu-i din cand in cand, vreo 10 minute. Intre timp, bate ouale cu sare si piper intr-un vas separat.
3. Toarna peste cartofi cand acestia s-au facut, da mic de tot focul si lasa sa se faca. pana cand se intareste. Intoarce pe partea cealalta, fara sa o rupi (poti sa te ajuti de o farfurie sa faci asta). Mai lasa sa se faca inca 3-5 minute.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004824 (s)