News Flash:

Cel mai cotat psihiatru din SUA: 15 citate de exceptie, care o sa te ajute sa relationezi mai bine cu oamenii

17 Iulie 2018
834 Vizualizari | 0 Comentarii
psi

Mark Goulston este psihiatru, specializat pe negocierile reusite. Cunostintele sale in psihologie, despre persoanele predispuse la agresivitate, suicid si alte manifestari emotionale distructive, l-au ajutat sa elaboreze metode de pregatire a negociatorilor – atat din domeniul business-ului, cat si din politie sau fortele speciale.

Mark Goulston a fost in topul celor mai buni psihiatri din SUA in anii 2004, 2005 si 2009. Iata cele mai impresionante citate din cartile sale.

1. Increderea in sine se masoara in functie de cat de profund si sincer esti interesat de altii. Neincrederea in sine se masoara cu acele eforturi, pe care le depui atunci cand vrei sa-i impresionezi pe altii.

2. In interiorul fiecaruia, indiferent de statut, se afla un om care vrea sa fie simtit. Satisfa aceasta necesitate si te vei transforma dintr-un necunoscut intr-un aliat sau chiar un prieten.

3. Pentru a-l determina pe om sa inteleaga ca este simtit, trebuie sa te pui in locul lui, sa-i accepti punctul de vedere. Daca vei reusi asta, o sa schimbi imediat dinamica relatiei voastre. In acest moment, in loc sa ceri ceva de la el, tu te pui in pielea lui si asta contribuie la o cooperare si o comunicare mai eficienta.

4. Cei mai prosperi oameni sunt cei care nu au niciun fel de iluzii in raport cu sine.

5. Cu cat esti mai interesat, cu atat mai multa recunostinta vei primi ca raspuns si cu atat mai multa empatie va fi fata de tine.

6. De aceea, pentru a fi interesant, uita de dorinta de a parea interesant. Pur si simplu fii interesat.

7. De exemplu, daca cineva iti povesteste despre profesorul sau de matematica de la universitate, care i-a marcat viata, si iti explica cum s-a intamplat asta si de ce , in niciun caz nu incepe sa povestesti despre profesorii tai. Trebuie sa continui aceeasi tema cu intrebari de genul: „Sunt curios sa aflu de ce ai decis sa-ti faci studiile anume la aceasta universitate?” sau „Mai tii legatura cu acest profesor?”
8. Intrebarile subtile si oportune pot sa schimbe semnificativ o relatie.

9. Daca te indoiesti inainte sa spui „nu”, cel mai probabil esti un neurastenic. Daca te temi cu adevarat sa spui „nu”, atunci cel mai probabil ai de a face cu un om toxic. Daca tie nimeni, niciodata nu-ti spune „nu”, inseamna ca tu esti o persoana toxica.

10. In majoritatea cazurilor persoanele deprimate cu care esti nevoit sa comunici, vor ca tu sa le alini sufletul, iar ceea ce trebuie sa faci este sa treci prin peretii care ei singuri i-au ridicat pentru a se proteja de necazuri si controlul dinafara.

11. Momentul-cheie in stabilirea contactelor cu oamenii este capacitatea ta de a fi persoana cu care poate fi stabilit un contact.

12. Nu poti in acelasi timp sa te impotrivesti cuiva si sa-l influentezi. Ideea este ca chiar daca dorim sa-i facem cuiva un bine, el n-o sa-l accepte cu forta.

13. Exista o metoda rapida pentru a recunoaste un om care sufera de o tulburare de personalitate si e foarte simplu s-o aplici la o intalnire romantica sau la un interviu de angajare. Intreaba-l pe interlocutorul tau ce il supara, il irita sau il dezamagea in trecut. Si incearca sa intelegi pe cine il credea vinovat. El spune ceva de genul „Imi pare rau ca am renuntat la arta” sau „ Am vrut sa fiu pictor, dar nici parintii, nici prima sotie nu m-au sustinut.” Daca persoana are o tulburare de personalitate ea o sa-i acuze pe altii – de aceea ar fi mai bine sa pui capat relatiei.
14. Fericirea depinde foarte mult de modul cum reactionezi si percepi evenimentele si oamenii din jur. Este legat de faptul ca oamenii, care percep lumea pozitiv sau negativ, reactioneaza la ea in acelasi mod.

15. Secretul miscarii inainte este primul pas.


mark goulston psihiatru
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1109 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004441 (s)