News Flash:

Cel de-al 12 suspect in pregatirea atacurilor la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, arestat

25 Iulie 2016
861 Vizualizari | 0 Comentarii
rio
Politia braziliana a anuntat arestarea celui de-al doisprezecelea membru al unui grup suspectat de planificarea unor atacuri teroriste care urmau sa aiba loc la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, relateaza Le Figaro online.
"Politia militara a statului Mato Grosso l-a localizat pe fugar in orasul Comodoro. El va fi audiat si apoi transferat intr-o inchisoare federala", au explicat autoritatile.
Zece dintre complici au fost arestati joi, iar al unsprezecelea s-a predat vineri autoritatilor. Ei se afla in prezent intr-o inchisoare de maxima securitate din statul Mato Grosso do Sul, aproape de granita cu Paraguay.
Politia ii suspecteaza pe cei 12 barbati de implicare in pregatirea unor atacuri care ar fi urmat sa aiba loc in timpul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august.
Potrivit declaratiilor ministrului de Justitie din Brazilia, membrii grupului nu se cunoasteau personal si intrasera in contact prin intermediul unor aplicatii de socializare online. Desi acestia nu aveau contact direct cu membrii gruparii islamiste Stat Islamic, unii din membrii grupului terorist si-au declarat loialitatea fata de militantii islamsti.
Membrii grupului au vizitat un depozit de armament din apropierea statului Paraguay, ce vinde arme de asalt AK047.
Liderul grupului avea resedinta intr-un oras din sudul Braziliei, Curitiba, iar restul membrilor erau raspanditi in alte noua unitati federale braziliene.
Institutul SITE, care monitorizeaza activitatile teroriste online, a raportat ca grupul se intituleaza "Ansar al-Khilafah" si ar fi postat recent in cadrul aplicatiei de mesagerie Telegram ca il sustine pe liderul Stat Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006332 (s)