News Flash:

Cei trei politisti si jandarmul din Timis, care au confundat doi barbati cu infractori si apoi i-au batut, au fost trimisi in judecata

1 Februarie 2018
943 Vizualizari | 0 Comentarii
politie6

Cei trei politisti si un jandarm din judetul Timis care, la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, au batut doi barbati pe care i-au confundat cu infractori, in timpul unei operatiuni, au fost trimisi, marti, in judecata, transmite corespondentul Mediafax.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cei trei politisti si un jandarm din judetul Timis, aflati in arest la domiciliu, au fost trimisi in judecata, dupa ce procurorii Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Timisoara au finalizat cercetarile.

Este vorba de Gavrila Alexandru-Eugen, subofiter jandarm in cadrul unei unitati militare din Timisoara, Ticu Darin, Necula Marius-Gelu si Gruber Alexandru, angajati in cadrul IPJ Timis, care au fost trimisi in judecata pentru purtare abuziva si vatamare corporala.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in data de 22 noiembrie, pe raza localitatilor Urseni – Mosnita Noua, din judetul Timis, in timpul unei operatiuni de prindere a unui urmarit general, o masina in legatura cu care exista suspiciunea ca ar fi utilizata de acesta a fost oprita in trafic de catre dispozitivele angrenate in misiune.
“Dupa somatiile verbale ale politistilor, cele doua persoane ce se aflau in masina – nefiind niciuna urmaritul general - au fost imobilizate de politisti, ulterior asupra lor exercitandu-se actiuni violente de catre cei patru inculpati”, se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Concret, una dintre victime a fost lovita de mai multe ori cu piciorul, in timp ce era imobilizata de catre Gavrila Alexandru Eugen. Totodata, Ticu Darin a imobilizat una dintre victime si a lovit-o cu pumnul si cu un baston metalic, iar pe cealalta victima, care era imobilizata prin incatusare cu mainile la spate, care fusese deja lovita de ceilalti inculpati, a proiectat-o pe asfalt.

De asemenea, Necula Marius i-a lovit pe ambii barbati. Pe unul cu picioarele, in timp ce era intins pe sol si imobilizat, iar apoi l-a ridicat si l-a proiectat cu fata de asfalt, iar pe celalalt l-a lovit cu picioarele si cu pumnul in zona fetei, in timp ce il imobiliza la sol. Totodata, si Gruber Alexandru a lovit un barbat cu pumnii si cu un baston telescopic, iar pe celalalt barbat nevinovat l-a lovit cu bastonul peste picioare, in timp ce era intins la sol si imobilizat.

“Ulterior comiterii actelor de violenta de catre cei patru inculpati, aflati in exercitarea atributiilor de serviciu, persoanele imobilizate au fost conduse la o sectie de politie din Timisoara pentru a fi audiate. Pe fondul agravarii starii de sanatate, cele doua victime au fost internate la spital, fiind supuse interventiilor chirurgicale de urgenta. Potrivit evaluarilor medico-legale efectuate, cele doua victime au suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu si/sau de corpuri dure ce au necesitat 40 de zile de ingrijiri medicale si le-au pus viata in primejdie, una suferind si pierderea unui organ (splina)”, arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Dosarul a fost trimis, spre solutionare, Tribunalului Timis.

Barbatul cautat de politisti a fost prins cateva ore mai tarziu de la producerea incidentului la Salonta, judetul Bihor. Pe numele barbatului, Tribunalul Timis a emis un mandat de arestare preventiva in lipsa pentru comiterea infractiunilor de comiterea unui grup infractional organizat, furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006441 (s)