News Flash:

Cea mai tanara femeie primar, fosta realizatoare MTV, invita turistii in minivacanta de 1 Decembrie in comuna unde este primar

7 Noiembrie 2017
1102 Vizualizari | 0 Comentarii
petris2 1

Minivacanta de 1 Decembrie in casele localnicilor din Petici, cu preparate traditionale si colindele dubasilor din Rosia Noua, este campania inedita de promovare a zonei organizata de Irina Onescu, fost realizator MTV, in prezent primar in comuna din judetul Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Fostul realizator MTV, Irina Onescu, in prezent primar intr-o comuna din judetul Arad a lansat o campanie inedita de promovare a zonei si invita turistii sa-si petreaca minivacanta de 1 Decembrie in casele localnicilor si sa manance preparate traditionale, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul comunei Petris, Irina Onescu, a lansat, pe Facebook, prima campanie de promovare turistica a zonei, intitulata „Musafir la tara”. Astfel, turistii sunt invitati sa-si petreaca minivacanta de 1 Decembrie alaturi de familiile din cele sase sate care apartin de comuna Petris.

„In 1 Decembrie, zi aniversara, Te-asteptam sa vii, musafir la tara! (...) Aici, la noi la tara, aerul este mai curat, apa mai limpede, padurea mai deasa, iarba mai verde, laptele mai alb si mierea mai dulce. Si pentru ca nu vrem sa fim singurii care se bucura de toate aceste binecuvantari, te invitam si pe tine sa petreci un sfarsit de saptamana alaturi de noi. De Ziua Nationala a Romaniei, mai multe gospodarii de pe Valea Petrisului se pregatesc de oaspeti, iar tu poti fi unul dintre ei. Traieste romaneste alaturi de gazdele noastre, descopera gustul bunatatilor de casa si experimenteaza traiul autentic de la tara!”, scrie pe pagina de Facebook a campaniei „Musafir la tara”.
Tot pe reteaua de socializare sunt prezentate, incepand de duminica, familiile care doresc sa gazduiasca turisti in comuna Petris si se pot face rezervari. Astfel, pe pagina „Musafir la tara” sunt oferite informatii despre numarul de camere disponibile spre inchiriere, tarife, dar si despre obiectivele turistice ce pot fi vizitate in apropiere.

Printre familiile prezentate se numara si cea a lui Popovici Vasile si Eleonora, din satul Obarsia, care are disponibile patru locuri in doua camere duble cu baie comuna. Pretul unui sejur in perioada 1 – 3 decembrie este de 200 lei/persoana, iar pentru perioada 30 noiembrie – 3 decembrie costa 250 lei/persoana.

„Toate mesele se servesc impreuna cu familia si nu se perce\pe tarif. In dupa amiaza zilei de sambata, 2 decembrie, toti musafirii vor participa la Pomana Porcului, unde vor manca pe saturate si vor putea asculta colindele dubasilor din Rosia Noua. (…) Ca orice familie de la tara, sotii Popovici au in gospodarie vaci, porci, pasari, caini si pisici, dar si o camara plina de bunataturi. In imediata vecinatate a locuintei se gaseste moara de apa din Obarsia, care este functionala. Tot in apropiere este si un atelier traditional de tesut la razboi. Biserica de lemn din Rosia Noua, monument istoric din secolul XVIII, este la trei kilometri distanta”, scrie pe pagina „Musafir la tara”.

Irina Onescu are 32 de ani si este cea mai tanara femeie primar din Romania. Primarul comunei Petris a fost realizator de emisiuni la MTV si s-a nascut si a crescut in Bucuresti. In anul 2011, s-a stabilit in Petris si a organizat mai multe festivaluri de muzica. In anul 2016, Irina Onescu a fost aleasa primar al comunei Petris, castigand alegerile locale la limita, avand doar trei voturi in plus fata de principalul sau contracandidat. Mediafax.ro


facebook comuna petris
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004622 (s)