News Flash:

Ce vrea sa faca Ioan Oltean, deputatul PNL aflat in atentia DNA

21 Septembrie 2016
1252 Vizualizari | 0 Comentarii
ioan oltean
Deputatul PNL, Ioan Oltean, intentioneaza sa isi deschida un cabinet de avocatura dupa incheierea mandatului de parlamentar, el spunand ca deja are 12 ani de cand este membru al Baroului de avocati din Bucuresti.

"Este una dintre preocuparile pe care vreau sa le am dupa ce imi inchei mandatul. Sunt membru al Baroului de avocati din Bucuresti, nu stiu daca raman acolo sau ma transfer si imi deschid un punct de lucru la Bistrita, inca nu am stabilit lucrurile acestea", a declarat Oltean marti.

Ioan Oltean spune insa ca nu intentioneaza sa se reprezinte singur in instanta, in dosarul deschis pe numele sau de Directia Nationala Anticoruptie. "Probabil ca la cauzele mele, pe care le voi avea, daca vor fi in instanta, voi avea un avocat specializat pe penal. Nu am inca suficiente cunostinte in domeniu ca sa am garantia ca ma voi reprezenta. Exista o doza de subiectivism. Voi apela la un avocat", a precizat deputatul.

Intrebat daca se gandeste la o colaborare in domeniul avocaturii cu fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a detinut de asemenea un cabinet de avocatura la Bistrita, Ioan Oltean spune ca nu cunoaste intentiile viitoare ale acestuia.

"Nu am discutat cu domnul Zegrean, nu stiu ce intentii are el. Eu am anuntat acum patru ani ca este ultimul meu mandat de deputat", a mai spus Oltean.

Deputatul bistritean afirma ca politica va trece in plan secund, dar ca nu se va retrage din acest domeniu. "Atata timp cat lucrurile merg intr-o oarecare directie si partidul acesta se manifesta pe un traseu pozitiv, sigur, vreau sa raman alaturi de colegii mei. Dar asta ramane de vazut", a declarat Oltean.

Ioan Oltean se afla la al saselea mandat de deputat. Acesta a absolvit, in anul 1986, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Deputatul Ioan Oltean a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie alaturi de Crinuta Dumitrean, fost presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), intr-un dosar privind acordarea unor despagubiri supraevaluate pentru un teren din municipiul Pitesti, prejudiciul ridicandu-se la aproape 100 de milioane de lei, a anuntat DNA pe 1 august a.c.

Potrivit unui comunicat al DNA, Ioan Oltean este acuzat de complicitate la abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Crinuta Dumitrean de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. 

mandatul avocati ioan oltean zegrean
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004593 (s)