News Flash:

Ce trebuie sa stie dar mai ales sa faca o femeie pentru a avea un vagin sanatos

22 Decembrie 2016
1163 Vizualizari | 0 Comentarii
vagin atrofie
Foloseste un prezervativ

Cu siguranta stii ca trebuie sa folosesti prezervative, dar o faci de fiecare data cand faci sex? Din pacate, multe femei considera ca ele sigur nu o sa ramana gravide si sigur nu vor lua nicio boala cu transmitere sexuala. Totusi, doar in Romania mii de adolescente devin mame anual, iar tara noastra se afla pe primele locuri din Europa la numarul infectiilor de sifilis si al cazurilor de gonoree.

Daca nu aveai destule motive sa folosesti un prezervativ, afla ca un nou studiu a aratat ca folosirea prezervativelor pastreaza PH-ul la un nivel potrivit, astfel incat bacteriile bune sa poata supravietui. Acest lucru este important pentru ca bacteriile respective te protejeaza de diferite infectii.

Poarta lenjerie de bumbac

Cand vine vorba de lenjerie intima, vaginul tau are o preferinta: bumbacul. Acesta este si motivul pentru care multe lenjerii au o bucatica de bumbac in acea zona. Acest material permite zonei sa respire si absoarbe umezeala. Iar daca vrei ca vaginul tau sa aiba suficient aer, poti chiar sa nu porti chiloti cand esti singura acasa sau cand dormi.

Antreneaza-l

Nu doar abdomenul si fesele trebuie lucrate, ci si vaginul! Exercitiile Kegel sunt usor de facut in orice moment al zilei, intaresc muschii pelvieni si te ajuta sa ai orgasme mai puternice. De asemenea, iti vei putea controla mai usor vezica urinara. Citeste aici mai multe despre exercitiile Kegel.

Fa-ti examenul anual

Poate crezi ca daca nu ai niciun simptom al vreunei boli si nu esti insarcinata, nu ai niciun motiv sa te duci la ginecolog. Gresit! Este important sa facem controale de rutina pentru a fii sigure ca totul e ok acolo jos.

Nu te spala foarte des

Vaginul are capacitatea de a se curata singur, deci nu exagera cu dusurile. Diferite studii au aratat ca produsele de igiena intravaginala cresc riscul infectiilor si bolilor inflamatorii pelviene.

Ai grija cu sapunul

Produsele de igiena foarte parfumate sunt grozave, dar nu isi au locul in zona ta genitala. Sapunul poate usca zona delicata din jurul vulvei si, in plus, nu este nevoie decat sa clatesti bine vaginul cu apa calduta. Daca nu te simti confortabil sa nu folosesti deloc sapun, incearca unul simplu, bland, fara miros.

antreneaza-l vaginul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1170 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007190 (s)