News Flash:

Ce trebuie sa faci pentru a-ti mari speranta de viata

28 Iulie 2018
851 Vizualizari | 0 Comentarii
viata

Un studiu realizat de Health Affairs scoate in evidenta ca daca nu fumezi, ai o greutate optima si consumi alcool doar in cantitati moderate, atunci vei avea toate sansele sa iti extinzi speranta de viata cu sapte ani, relateaza gandul.info, care citeaza Time.

Studiul a descoperit ca, daca respecti cele trei cerinte, sansele sa nu ai probleme de sanatate sau dizabilitati cresc considerabil. Autorii studiului spera ca rezultatele vor produce un impact in randul americanilor, din moment ce in Statele Unite consumul de tigari este foarte ridicat, iar obezitatea reprezinta o problema serioasa.

Pentru a examina efectele comportamentelor asupra longevitatii, cercetatorii Universitatii din Michigan si cei ai Institutului pentru Cercetare Demografica Max Planck din Germania au analizat datele a peste 14.000 de americani cu varste cuprinse intre 50 si 89 de ani.

Cei care nu au fumat niciodata si care si-au pastrat greutatea in parametrii optimi traiesc, in medie, cu 5 ani mai mult. In plus, cand a fost adaugat un alt indicator, cel al consumului de alcool, studiul arata ca media de viata poate creste cu pana la sapte ani, in cazul unui consum moderat.

Speranta de viata medie a americanilor este mai redusa decat in alte state puternic dezvoltate, aspect ce este pus pe seama carentelor sistemului de sanatate din SUA. Insa studiul precizeaza ca americanii care au respectat aceste trei reguli traiesc, in medie, mai mult decat cei din Japonia, tara cunoscuta pentru nivelul ridicat al sperantei de viata.

”Se acorda foarte multa atentie tehnologiilor medicale care ne pot extinde viata. Cu toate ca investitia in astfel de tehnologii este importanta, este esential sa renuntam la comportamentele despre care stim ca sunt nocive”, a declarat Neil Mehta, profesor al Universitatii din Michigan.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006069 (s)