News Flash:

Ce trebuie sa faci daca nu iti creste parul

29 Mai 2015
1498 Vizualizari | 0 Comentarii
creste parul
Daca parul nu mai vrea sa-ti creasca, de vina poate fi un dezechilibru hormonal, o glanda tiroida lenesadeficiente nutritionale sau o proasta circulatie a sangeluila nivelul scalpului. 

In toate aceste cazuri, exista insa remedii: 

O prima masura pe care o poti lua este sa limitezi consumul de carne rosie. Oamenii de stiinta japonezi au demonstrat ca secretia de sebum in exces se afla in stransa legatura cu grasimea de origine animala, potrivit ziare.com. 

Daca banuiesti ca de vina ar putea fi glanda tiroida, incearca sa introduci in alimentatie alge, care sunt bogate in iod. Nu bea apa de la robinet, pentru ca aceasta contine clor, care inhiba absorbtia de iod. 

Asigura-te, de asemenea, ca ai parte de suficienti acizi grasi in alimentatie, ceea ce inseamna sa consumi mai des nuci, seminte de in, peste si avocado. 

Un alt remediu la indemana este biotina, care incurajeaza cresterea parului si imbunatateste sanatatea scalpului. O poti obtine din nuci, orez brun si ovaz. 

Un complex de vitamine B iti poate intari si revigora foliculii de par - doza zilnica este de 100 mg si include, de obicei, biotina si Vitamina B6. 

Poti incuraja productia de colagen cu Vitamina C - in lipsa acesteia parul rupandu-se foarte usor. Citricele, capsunile si ardeii grasi rosii au o concentratie considerabila din aceasta vitamina. N-ar strica nici un supliment de 250 de mg de Vitamina C, care te ajuta pe mai multe fronturi, combatand si ridurile. 

Ruperea parului poate fi prevenita si cu un supliment de Vitamina E, care de asemenea ajuta la productia de cheratina. 

Se recomanda, de asemenea, alimentele bogate in fier, in care abunda legumele verzi, smochinele si fructele uscate. Pentru o mai buna absorbtie a acestuia, asigura-te ca beneficiezi si de Vitamina C. 

Parul tau are nevoie si de zinc, circa 30 de mg zilnic. Pentru a imbunatati circulatia sangelui la nivelul scalpului picura cativa stropi de ulei esential de rozmarin in sampon sau chiar in ulei de cocos, cu care apoi sa-ti masezi pielea capului. 

dezechilibru hormonal deficiente nutritionale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004645 (s)